in

Έρχονται τα Σινούκ στην Κρήτη

Θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις συντήρησης…

Φτάνουν στην Κρήτη τα ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού! Η ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα είχε – προφανώς – ως αποτέλεσμα να επανεξεταστούν οι παλαιότερες σχετικές εισηγήσεις και να δρομολογηθεί άμεσα η δημιουργία βάσης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “ΚΡΗΤΗ TV”, θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις συντήρησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προηγούμενα 24ωρα δόθηκε το “πράσινο φως” για έναρξη της διαδικασίας διασποράς των ελικοπτέρων στις μονάδες της Κρήτης. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύονται καταλυτικά οι τοπικές μονάδες του νησιού, ωστόσο, παράλληλα, αναβαθμίζονται και οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Εξάλλου, πριν από μερικά 24ωρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, είχε στείλει από την Κρήτη και το Ηράκλειο ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς τη γείτονα. Ας θυμίσουμε ότι ο κ. Στεφανής βρέθηκε και στην ακριτική Γαύδο, όπου κατασκευάστηκε επιτηρητικό φυλάκιο.

neakriti.gr