in

Έρχονται δυο νέες κληρώσεις της φορολοταρίας

Δυο νέες κληρώσεις της φορο-λοταρίας πριν βγει ο χρόνος σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την πολύ μεγάλη κλήρωση που αντιστοιχεί στις συναλλαγές με κάρτες που έγιναν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 και την κλήρωση που αφορά στις συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει 9.000 τυχερούς που ο καθένας θα λάβει από χίλια ευρώ σχεδιάζεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Με την κλήρωση αυτή θα μοιραστούν συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο για κάθε μήνα του 2017, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί και στον κρατικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια, την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να γίνει μια ακόμη κλήρωση της φορολοταρίας για την οποία οι λαχνοί θα δοθούν με βάση τις συναλλαγές με κάρτες που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο. Κατόπιν, κάθε μήνα θα αναδεικνύονται χίλιοι τυχεροί που ο καθένας θα λαμβάνει από χίλια ευρώ.
Οι λαχνοί συγκεντρώνονται με την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μεταφορά ποσών στους επαγγελματικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων με τις οποίες συναλλάσσεται ο φορολογούμενους. Η κλίμακα παροχής των λαχνών είναι η εξής:
-για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι εκατό (100) ευρώ το μήνα, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
-για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
-για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
-για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορούνται τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνουν καθώς και τα αποτελέσματα της φορολοταρίας και το αν έχουν κερδίσει σε ειδική εφαρμογή που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο taxisnet τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να τους κατατεθεί το ποσό του επάθλου εφόσον κερδίσουν. Σημειώνεται ότι το ποσό του επάθλου είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν συμψηφίζεται με καμία οφειλή του φορολογούμενου προς το δημόσιο.
ΠΗΓΗ: capital.gr