in

Έπεσε σε χαράδρα 50 μέτρων και βρέθηκε κρεμασμένος σε κλαδί δέντρου

Έκανε βουτιά στο κενό από χαράδρα βάθους 50- 60  μέτρων και κατά την πτώση του πιάστηκε από ένα κλαδί δέντρου όπου και παρέμεινε κρεμασμένος για αρκετή ώρα.
Ο λόγος για έναν 42χρονο που εντοπίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Γαλιανό φαράγγι αλλά  μέχρι τον εντοπισμό και τη διάσωση του, η ζωή του «κρεμόταν από μία κλωστή».
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή 3 Μοναστήρια στο Ρέθυμνο όπου ο συγκεκριμένος άνδρας εκτελούσε αγροτικές εργασίες. Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε στη χαράδρα, με ένα κλαδί την ίδια ώρα  να αποδεικνύεται σωτήριο, καθώς αυτό τελικά τον κράτησε στη ζωή, σταματώντας την πτώση του σε βάθος 20 μέτρων .
Τον εντόπισε ο εργάτης που δούλευε εκεί μαζί του  και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές,  ενημερώνοντας τους για έναν άνδρα που είχε πέσει σε χαράδρα και είχε κρεμαστεί από κλαδί δέντρου.
Υπήρξε άμεσος συντονισμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ρεθύμνου ενώ για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. 6 οχήματα από την Π.Υ Ρεθύμνου  με 15 άνδρες, και μία ομάδα της Γ. ΕΜΑΚ  βρέθηκαν επιτόπου στο σημείο ,αντικρίζοντας σοκαρισμένοι τον συγκεκριμένο άνδρα κρεμασμένο στο κλαδί, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Η περιπέτεια του ωστόσο είχε αίσια κατάληξη καθώς οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής κατάφεραν άμεσα να τον κατεβάσουν από το δέντρο και να τον απεγκλωβίσουν από τη χαράδρα.
Στο σημείο και το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο να τον παραλαμβάνει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες ενώ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει επαφή με το περιβάλλον.
(φωτογραφία αρχείου)
ΠΗΓΗ: neakriti.gr