in

Έντονη αγανάκτηση από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Νεάπολης για την συμπεριφορά μερικών

Τις τελευταίες μέρες, γίναμε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης  προσπάθειας στηλίτευσης  αλλά και καπήλευσης της αγωνίας  και της φωνής των εργαζομένων από  «ειδήμονες» που το μόνο που επιδιώκουν είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία ενός κλίματος « αντιπαλοτητας» ανάμεσα σε εργαζόμενους, ανάμεσα σε τοπικές κοινωνίες με αδιαμφισβήτητα σαφείς  σκοπιμότητες …

  Η ελευθερία του λόγου στην ενημέρωση και αντικειμενική καταγαρφή των γεγονότων, η αντιπαράθεση  και η «δημόσια διαβούλευση», αποτελούν θεμελιακό δικαίωμα στη δημοκρατική ζωή κάθε πολιτισμένου κράτους και ακόμα και αν κάποιοι είναι  υποστηρικτές διαφορετικών απόψεων, οφείλουν αυτό να το σεβαστούν. Παρόλαυτά, κάποιοι θέλησαν σκοπίμως να  παρουσιάσουν το δικαίωμα μας αυτό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την κατάσταση, τους φόβους και την αγωνία μας ως κάτι «μεμπτό». 

  Και όμως…Η «φωνή» των συμπολιτών μας, η «φωνή» των Νεαπολιτών, η δυνατή αυτή «φωνή» υπήρξε η δϋναμη αυτή που τελικά, ως φαίνεται, ώθησε τους υπεύθυνους να λάβουν τις αποφάσεις αυτές που θα μπορούν να εγγυηθούν μια ασφαλή λειτουργία των  νοσοκομείων του νομού για τους επόμενους μήνες. Αυτό που διακαώς ήθελαν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο ΓΝΑΝ, αυτό που επιζητούσαμε και μεις…

   Είναι όμως πραγματικά άξιον απορίας, πώς ενώ τους τελευταίους  μήνες προτάθηκε επανειλλημένως σε συζητήσεις η λύση στην οποία φαίνεται πως κατέληξε το ΔΣ (δηλαδή ο Παθολόγος από την Ιεράπετρα που θα καταλάβει τη θέση στα ΤΕΠ ΓΝΑΝ να «βοηθήσει» στη κάλυψη του προγράμματος εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής), χρειάστηκε να φτάσουμε και να πυροδοτήσουμε « έκκρυθμες» καταστάσεις… Αυτό που φαινόταν «τόσο δύσκολο», ήταν τελικά τόσο έυκολο! Ήταν αρκετό ένα απλό ολιγόλεπτο τηλεφώνημα… για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των εργαζομένων τοσο στο ΓΝΑΝ όσο και στο Νοσ-ΚΥ Νεάπολης, αλλά κ στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού για τους επόμενους «δύσκολους» μήνες, αναφορικά στην λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών.

  «Αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία των συμπολιτών μας το αποδεικνύουν με την παρουσία τους και τις πράξεις τους…» ! Χρόνια ολόκληρα τώρα…! Και συνεχίζουμε , ακόμα και σήμερα, να το κάνουμε!!! Με την μοναδική, ουσιαστικά, παθολόγο του Νοσοκ-ΚΥ Νεάπολης να βοηθάει, και αυτή με τη σειρά της, στην εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής του ΓΝΑΝ. Με τη συνεισφορά περίπου 25 (τουλάχιστον) εφημεριών από γιατρούς (παιδίατρο, γενικούς ιατρούς, παθολόγο) του Νοσοκ-ΚΥ Νεάπολης κάθε μήνα, (ενίοτε επίσης με νοσηλευτικό προσωπικό ή και μαγείρους) σε μια «χωρίς ημερομηνία λήξης» προσπάθεια βοήθειας κάλυψης αυτών των παγιωμένων «έκτακτων»  αναγκών. Κρατώντας μια Παθολογική Κλινική ουσιαστικά ανοιχτή οι εφημερεύοντες Γενικοί Ιατροί, οι γιατροί της ΠΦΥ, μιας και οι Παθολόγοι(2 αρχικά, 1 τώρα) -καθύλην αρμόδιοι για την λειτουργία της κλινικής-θα ήταν αδύνατο να εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα.

  Και όλα αυτά γιατί;  Για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την ασφαλή λειτουργία του κεντρικού νοσοκομείου του νομού, αλλά και της Παθολογικής Κλινικής του «Διαλυνάκειου»!  Αντί κάποιοι να «πετούν πέτρες» λοιπόν, θα έπρεπε, ως όφειλαν, να βγουν δημόσια και να αν μη τι άλλο να ευχαριστήσουν αυτούς τους εργαζόμενους που χρόνια τώρα, οικειοθελώς,  λειτουργούν σαν «δεκανίκια» σε έναν «νοσούντα οργανισμό», αυτόν της υγείας στο νομό Λασιθίου. 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκ-ΚΥ Νεάπολης «Διαλυνάκειο»