in

Ένοχος για την απόπειρα βιασμού σε καφετέρια

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε νωρίτερα την Τρίτη (18/7) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ένα νεαρό ντόπιο, ο οποίος το Νοέμβριο του 2016 επιχείρησε να βιάσει μια κοπέλα.
Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις τουαλέτες καφετέριας της πόλης του Ηρακλείου. Ο 26χρονος -σήμερα- άνδρας φέρεται να παρατήρησε τη νεαρή γυναίκα η οποία πήγε στην τουαλέτα και να την ακολούθησε.
Εκεί, φέρεται να της επιτέθηκε, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει: Ωστόσο, η κοπέλα έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο φερόμενος δράστης να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό της καφετέριας.
Οι τελευταίοι κάλεσαν στη συνέχεια την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της οποίας πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό.
Την Τρίτη η υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της απόπειρας βιασμού, της απείθειας και της παράνομης οπλοκατοχής μαχαιριού.
Τελικά, του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών. Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του νεαρού να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος.
Αυτό θα συμβεί, ωστόσο, υπό τους εξής όρους: Ο 26χρονος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να διαμείνει μόνιμα εκτός νησιού, καθώς και να παρακολουθείται από δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr