in

Ένας Αγιονικολιώτης στην Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ [VIDEO – PICS]

Ο φυσιοθεραπευτής Αυξέντιος Κεκελέκης από τον Άγιο Νικόλαο ήταν προσκεκλειμένος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην 1η Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Αθηναϊκή ΠΑΕ με θέμα: «Τραυματισμοί οπίσθιων μηριαίων μυών: Από τα επιστημονικά ευρήματα στην κλινική πρακτική».

Στην ημερίδα μεταξύ άλλων ήταν προσκεκλημένοι να μιλήσουν  το μέλος του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα, Goudelis Mindaguas, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Σεβίλλης Juan Ribas, ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης Dr. Miguel Morillia και πολλοί ακόμα κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες.

Μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσίασε η 1η Επιστημονική Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 28 Μαρτίου.
Περισσότεροι από 200 επιστήμονες όλων των αθλητιατρικών ειδικοτήτων (ομιλητές και σύνεδροι) βρέθηκαν στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, καθιστώντας αυτήν την πρωτοποριακή δραστηριότητα της ΑΕΚ άκρως επιτυχημένη.
Το θέμα της ημερίδας ήταν «Τραυματισμοί οπίσθιων μηριαίων μυών: Από τα επιστημονικά ευρήματα στην κλινική πρακτική». Οι ομιλητές ήταν συνολικά 18, ανάμεσα στους οποίους ήταν το μέλος του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα, Goudelis Mindaguas, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Σεβίλλης Juan Ribas, ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης Dr. Miguel Morillia και πολλοί ακόμα κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μίλησε για το πώς βίωσε τους τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του.

Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου ήταν ο Παντελής Νικολάου (επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και γιατρός της ομάδας της ΑΕΚ Αλκης Καλλιακμάνης.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Αυξέντιος Κεκελέκης δήλωσε στην κάμερα του ΑΕΚ TV

AEK F.C. - Η 1η Επιστημονική Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ


Οι εργασίες της Ημερίδας

Η μέρα άρχισε λίγο μετά τις 9.30 άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου με την 1η Στρογγυλή Τράπεζα, υπό την προεδρία του κ. Παντελή Νικολάου και Νίκου Μαλλιαρόπουλο, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της 1ης Τράπεζας μίλησαν (εκτός του Τσιγκρίνσκι) ο γιατρός της ομάδας μας Αλκης Καλλιακμάνης, ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης Δρ Miguel Morillia, ο επί 45 χρόνια επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης της ΑΕΚ φυσιοθεραπευτής Νίκος Πανταζής, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ Παντελής Νικολάου και ο Ελευθέριος Κελλής, καθηγητής Αθλητικής Κινησεολογίας του ΑΠΘ.

Η 2η Στρογγυλή Τράπεζα είχε θέμα «Εκτίμηση των τραυματισμών μηριαίων» και πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλκη Καλλιακμάνη και του καθηγητή Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο. Ομιλητές ήταν η ακτινολόγος, ειδικευμένη στα μυοσκελετικά, Δέσποινα Δανασή, ο εργοφυσιολόγος Γρηγόρης Μπογδάνης, το μέλος του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα Goudelis Mindaugas και ο Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. (Πτυχιούχος Μηχανικής Διάγνωσης) Νίκος Μαλλιαρόπουλος.
Ακολούθησε ένα workshop με θέμα τη διάγνωση των θλάσεων και με τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Βασίλη Λαμπρόπουλου σε ρόλο «μοντέλου» και σειρά πήρε στη συνέχεια η 3η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Θεραπεία των θλάσεων» υπό την προεδρία του χειρουργού-ορθοπαιδικού Γεώργιου Τζοάννου και της καθηγήτριας φυσικοθεραπείας Γεωργίας Πέττα. Ομιλητές ήταν το μέλος του ιατρικού τμήματος της ομάδας της Σεβίλλης D. Ribas, ο φυσικοθεραπευτής Αυξέντιος Κεκελέκηςκαι ο επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης της ΑΕΚ Χρήστος Καρβουνίδης.
Η 4η Στρογγυλή Τράπεζα είχε ως θέμα «Ενέργειες που αποσκοπούν στην πρόληψη των θλάσεων» και προήδρευσαν ο Χρήστος Καρβουνίδης και ο ορθοπαιδικός Βασίλης Χουλιάρας. Ομιλητές ήταν ο εργοφυσιολόγος της ΑΕΚ Γιάννης Κωτσής, η Επίκουρος Καθηγήτρια με αντικείμενο τις μυοσκελετικές κακώσεις και παθήσεις Μένια Γιοφτσίδουκαι ο συνεργάτης του Μανόλο Χιμένεθ, γυμναστής της ΑΕΚ Σεμπαστιάν Λόπες Μπασκόν.
Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την 5η Στρογγυλή Τράπεζαυπό την προεδρία του Παντελή Νικολάου και με θέμα «Παρόν και μέλλον των Αθλητιάτρων στην Ελλάδα»
Δηλώσεις μετά το τέλος της Ημερίδας από τους συμμετέχοντες

AEK F.C. - Η 1η Επιστημονική Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ