in ,

Ολοκληρώθηκε το μουσικό και χορευτικό ταξίδι στην Κρήτη.

Με επιτυχία και συμμετοχή πάρα πολλών θεατών στο κοινό που ήρθαν και από περιοχές μακρά από τον Αγιο Νικόλαο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το 2ο φεστιβάλ Κρητικής μουσικής και χορών που διοργανώθηκε από τους δασκάλους της Γ τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου, τον σύλλογο των δασκάλων και των γονέων  του σχολείου, τον ΠΑΟΔΑΝ ενώ στηρίχτηκε από τοπικές επιχειρήσεις και χορηγούς, στις 9,10 και 11 του μήνα στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

 

Από την μουσική σκηνή του σχολείου πέρασαν 35 από πιο γνωστά συγκροτήματα Κρητικής μουσικής από όλο το νησί με τους καλλιτέχνες να μην δέχονται επ ουδενί να πάρουν χρήματα ούτε  για την βενζίνη ή τα μεταφορικά τους και όλοι  μας όλοι είχαν να πουν από μια καλή κουβέντα για την συγκεκριμένη δράση που στέλνει μηνύματα αγάπης για την συνέχιση της Κρητικής μας παράδοσης στις νέες γενιές.

13 6 15 ολοι μαζι μικρη

Να θυμίσουμε ότι το φεστιβάλ αυτό είναι η κορύφωση της 3τούς ενασχόλησης των μαθητών της Γ φέτος τάξης του με την παράδοση του νησιού μας με τους δασκάλους Στέφανο Τσιάμο και Κατερίνα Λυναρίτη  να δίνουν ότι πιο καλό και ουσιαστικό υπάρχει γύρω από την παράδοση σε αυτά τα παιδιά. Σε μια στιγμή όπου καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί τους, πέρα από την ικανοποίηση που έβλεπαν οι ίδιοι στα μάτια των μαθητών τους για αυτό που γίνονταν στο σχολείο είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως ήταν πολύ τιμητικό για τα απιδιά τους ίσιους αλλά και τον τόπο μας ότι κανείς από τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν δεν τους είπε όχι στην συμμετοχή.

 

Αλλά ούτε και κανείς έβαλε τους δικούς του όρους. «Θα παίξουμε ότι ώρα μας πείτε και για όσο έχετε εσείς προγραμματίσει» είπαν χωρίς κανείς να θέλει να δείξει ότι είναι πιο καλός από τον άλλο και αυτό από μόνο του δείχνει την ηθική όλων.

13 6 15 βραβευση mikrh

Στην δεύτερη βραδιά τιμήθηκε η Πόπη Νικηφόρου αναγνωρισμένη και σημαντική μαντιδαλόγος ενώ η Τρίτη βραδιά φιλοξένησε όλα τα Λύκεια Ελληνίδων της Κρήτης. Η σημαντικότερη ίσως στιγμή ήταν αυτή που όλοι και οι 60 περίπου χορευτές από όλη την Κρήτη με τις αυθεντικές Κρητικές τους φορεσιές πιάστηκαν χέρι χέρι και χόρεψαν όλοι μαζί. Όλοι οι εκπρόσωποι των Λυκείων στους μικρούς χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν με τον δικό τους τρόπο στην σημαντικότητα παρόμοιων διοργανώσεων.

 

Η κα. Παρούλα Κουτσάκη σαν οικοδέσποινα από το Λύκειο Ελληνίδων του Αγίου Νικολάου στον δικό της χαιρετισμό τόνισε τις διαφορές και όχι μόνο της παρουσίας των τμημάτων των Λυκείων στην προσπάθεια που γίνεται για την  διάσωσση των εθίμων της Κρήτης. Ένας δε ακόμα στόχος που ήταν η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας έπιασε τόπο από την στιγμή που συγκεντρώθηκαν αρκετές τσάντες από τους επισκέπτες του 3ήμερου φεστιβάλ.

12 6 15 τσαντες 4ο

Τρόφιμα που θα πάνε μέσω του ΟΚΥΔΑΝ στις οικογένειες που έχουν ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση τους.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ