in ,

Άνοιξε η πλατφόρμα…υπομονή

Τη δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων τους απέκτησαν από το μεσημέρι της Τρίτης οι δικαιούχοι του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος.
Πατώντας την ένδειξη «είσοδος» που υπάρχει στο www.koinonikomerisma.gr o ενδιαφερόμενος καλείται να συναινέσει με τα εξής:
Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος. Συναινώ στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης. Τυχόν έγκριση της αίτησής μου θα είναι ορατή από τον/την σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.
Στη συνέχεια καλείται να εισάγει τα διαπιστευτήρια (password και username) του Taxisnet. Στο επόμενο στάδιο γίνεται η «αυθεντικοποίηση του χρήστη» όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιβεβαιώσει το εξής: «Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ” να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.Δ.Ε.». Πατάτε την ένδειξη «αποστολή» και συνεχίζετε. Το σύστημα βγάζει αμέσως την απάντηση για το αν δικαιούστε ή όχι το κοινωνικό μέρισμα. Αν δεν το δικαιούστε, το μήνυμα είναι απορριπτικό. Αν το δικαιούστε πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Νωρίτερα  το αυξημένο traffic προκάλεσε τεχνικές δυσκολίες στην ιστοσελίδα από τα πρώτα κιόλας λεπτά με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει.