in , ,

Άνθρωποι για …όλους.

Με επίδειξη διάσωσης και πολλές πληροφορίες προς όλους τιμήθηκε απο το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ η παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

“Χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές στο τοπικό τμήμα για να καλυφτούν οι ανάγκες της περιοχής. για όποιον επιθυμεί γίνει εθελοντής ή να συμπαρασταθεί στο έργο του Ερυθρού Σταυρού με οποιοδήποτε τρόπο.” είπε  ο Νίκος Πολυχρονάκης υπεύθυνος του τοπικού τμήματος για κάθε πληροφορία το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6946596091.

9 5 15 er stayros 2

 

Εν τω μεταξύ έχουν ξεκινήσει το ίδιος διάστημα και επισκέψεις σε σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις δράσεις του ΕΕΣ.

 

Θ.Κ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1922 κήρυξε τριήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την προώθηση της ειρήνης.

Κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, οι δύο οργανισμοί μάς υπενθυμίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/104#ixzz3ZfEqX6oC