in ,

¨ 11 Δεκέμβρη η γιορτή των παιδιών ¨

Σαν σήμερα 11 Δεκέμβρη του 1946 ιδρύθηκε η UNICEF,  ένας οργανισμός που σκοπός του ήταν και είναι να προσφέρει βοήθεια στα απομακρυσμένα παιδιά. Σύμφωνα με αυτό καθιερώθηκε η ημέρα αυτή ως την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν σήμερα. Θα έπρεπε βέβαια τα παιδιά να γιορτάζουν καθημερινά. Τα παιδιά μας δίνουν ζωή, όπως και οι ενήλικες έχουν και αυτά δικαιώματα. Δυστυχώς κάποιοι που θεωρούνται «έξυπνοι»τους φέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Τα προωθούν στην παιδική πορνεία ,ασκούν βία, τα προωθούν στην εργασία χωρίς την θέληση τους. Τους στερούν την εκπαίδευση ,βασικά είδη καθημερινής ανάγκης όπως νερό ,φαγητό, φάρμακα και άλλα.

Τα παιδιά όμως έρχονται στην ζωή για να ζήσουν, να χαρούν την παιδική τους αθωότητα, την ανεμελιά και το παιχνίδι.

Να έχουν δικαίωμα στον μαγικό κόσμο της γνώσης ,να χαμογελούν ,να νιώθουν ασφάλεια, αγάπη, φροντίδα και να κάνουν όνειρα για το μέλλον τους.

Ας είμαστε κοντά στα παιδιά όσο περισσότερο μπορούμε γιατί τα παιδιά μπορούν ακόμα και να μας διδάξουν εμάς τους ενήλικες με τις περισσότερες γνώσεις. Θα μας διδάξουν να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να χαμογελάμε και το πρόσωπο μας να λάμπει από ευτυχία και να διασκεδάζουμε άνευ όρων και αρνητικών σκέψεων.

Να γινόμαστε και εμείς παιδιά ξανά.!!!

                                                                            ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ