in

¨Την άνοιξη αν δεν την βρείς την φτιάχνεις¨

…γράφει η Μαρία Κασωτάκη

 

Η ποιητική μας αύρα, η φαντασία και η όρεξη μπορούν να μας μεταφέρουν πιο πολύ την άνοιξη. Γιατί η άνοιξη συνεπάγεται με καλή διάθεση, με χρώματα ζωηρά, τοπία καταπράσινα, έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα από εικόνες της φύσης και από

όμορφες μυρωδιές από κάθε λογής ανθισμένο λουλούδι. Την άνοιξη όταν την αισθανθούμε μπορούμε να την εκφράσουμε με πολλούς τρόπους ακόμα και με το πλέξιμο. Όπως έκανε και μας προτείνει η καλή φίλη από το ¨Kiki’s handmade¨ κατάστημα πλεκτών ειδών σε άλλο νησί , στο Αφάντου της Ρόδου.

Στέλνοντας μου υπέροχες φωτογραφίες με πλεκτά λουλούδια σε βάζο ακόμα και σε πρωτομαγιάτικα στεφάνια, να καλωσορίσουμε τον μήνα Μάη κάπως διαφορετικά κόντρα στα όποια προβλήματα μας επιφέρει η καθημερινότητα. Γιατί ο Μάιος είναι ο μήνας  της χαράς, της λατρείας και της βλάστησης. Τιμούμε κάθε χρόνο την 1η του Μάη το παραδοσιακό έθιμο φτιάχνοντας στεφάνι με λουλούδια, το οποίο να στολίζει την πόρτα του σπιτιού μας μέχρι 24 Ιουνίου του Αι- Γιάννη που καίγεται στις φωτιές.

 

                                                                             ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ