Χτύπημα κάτω από την μέση ή μεταφορά της ΑΣΤΕΚ;

0
      

Πολλές είναι οι φάσεις που έχει περάσει εως τώρα η λειτουργία της ΑΣΤΕΚ, πρώην ΑΣΤΕΑΝ, και ακόμα πιο πολλά τα σενάρια για την μεταφορά της απο την έδρα της που είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης που ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση νέας σχολής τουρισμού στο Ρέθυμνο σαφώς και μας γεμίζει ανησυχία και ερωτηματικά που σαφώς οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να απαντήσουν.

Η ίδρυση νέας σχολής σημαίνει κατάργηση ή υποβάθμιση της υπάρχουσας;

Για ποιον λόγο δεν ενισχύεται η σχολή στον Άγιο Νικόλαο που υστερεί έτσι και αλλιώς σε δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ;

το Δ.Τ του πανεπιστημίου Κρήτης:

“Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης συζήτησε διεξοδικά και απεφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού η οποία σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την λειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών με έδρα το Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια καινοτόμο διεπιστημονική προσέγγιση που θα συνδυάζει και θα προωθεί την εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα των τουριστικών σπουδών αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων (Οικονομία, Πληροφορική, Αρχαιολογία, Κοινωνιολογία, Φυσικό Περιβάλλον, Ιατρική κλπ) στα οποία το ΠΚ έχει ήδη συγκροτήσει εστίες αριστείας στα λειτουργούντα Τμήματά του.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους καθιστούν ικανούς να διαμορφώνουν την στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης σε επίπεδο επιχείρησης, περιφέρειας, εθνικό ή διεθνές, συνυπολογίζοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του φυσικού, κοινωνικο-οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, την κατάσταση των υπηρεσιών και δικτύων, την φέρουσα ικανότητα του συστήματος και τις διεθνείς τάσεις.”

       
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβείο για τον ΠΑΟΔΑΝ στα Tourism Awards 2018 [VIDEO – PICS]

       Ο ΠΑΟΔΑΝ πήρε το SILVER βραβείο στα Tourism Awards 2018 στην κατηγορία Destinations…