in ,

Χειροπέδες σε λαθροθήρα στην Κριτσά

 

Κυνηγούσε υπό το φως του φεγγαριού και κατέληξε με χειροπέδες. Ο λόγος για έναν φερόμενο λαθροθήρα, ο οποίος συνελήφθη  στην Κριτσά Λασιθίου. Όπως ανακοινώθηκε από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, η σύλληψη έγινε περίπου στις 9 το βράδυ της Κυριακή σε περιοχή της Κριτσάς, στον δήμο Αγίου Νικολάου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω φερόμενος λαθροθήρας είχε δημιουργήσει μια ιδιότυπη κατασκευή, έχοντας παράλληλα σκορπίσει – για να προσελκύσει λαγούς – αχλάδια!
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τελικά από τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Σταθμού Αγίου Νικολάου και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Αγίου Νικολάου και του Οροπεδίου Λασιθίου. Σε βάρος του συλληφθέντος υποβλήθηκε μήνυση, ενώ κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό δίκαννο και 4 πλήρη φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Εξάλλου, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κριτσάς αυτοψία του κλιμακίου της Κρητικής Ομάδας Σκύλων για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς, το κλιμάκιο βρήκε στην ευρύτερη περιοχή δύο νεκρούς άρκαλους και μία ζουρίδα. Εξάλλου, εντοπίστηκε κι ένας κουβάς με νερό, ο οποίος – κατά πάσα πιθανότητα – περιείχε δηλητήριο.
φωτογραφία αρχείου