in ,

Φυτρώνει κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στο Ηράκλειο, θα επηρεάσει αυτό της Νεάπολης;

Ενώ η διαδικασία για την οριστική έναρξη του έργου της δημιουργίας του κέντρου αποκατάστασης στη Νεάπολη, ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ κάνει λόγο για ίδιο σχεδόν έργο ιδιώτη στο Ηράκλειο με προϋπολογισμό 8 εκ ευρώ
“Η Olympion Group που λειτουργεί τέσσερα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης στην Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλία και τα Χανιά, προχωρεί στη δημιουργία ενός ακόμη κέντρου σε έκταση 10 στρεμμάτων κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της Olympiοn Group κ. Φώτης Παπαβασιλόπουλος
Ο πρόεδρος της Olympiοn Group κ. Φώτης Παπαβασιλόπουλος

Η “Π” επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Olympion κ. Φώτη Παπαβασιλόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, στο Ηράκλειο.
Όπως ανέφερε η επένδυση αυτή γίνεται για να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει στο θέμα της αποκατάστασης και αποθεραπείας ,στην περιοχή μας.
Το κέντρο θα είναι τριώροφο και θα καλύπτει 6.000τ.μ. ενώ θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς στα τέλη του 2020,οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια.
 

Μέτοχοι και από το Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, στην εταιρεία για το κέντρο του Ηρακλείου συμμετέχουν 18 μέτοχοι εκ των οποίων οι 10  είναι από την Πάτρα και οι 8 από το Ηράκλειο. Μεταξύ αυτών είναι και άνθρωποι που ανήκουν στον υγειονομικό χώρο.
Θα αντιμετωπίζονται περιστατικά ασθενών που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, έχουν νευρολογικές παθήσεις, κινητικά προβλήματα, πολυτραυματίες κ.ά. ,ενώ θα παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλόπουλο, ο όποιος είναι παθολόγος, συνήθως για τους ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται τέτοιες υπηρεσίες, απαιτείται νοσηλεία από 40-50 ημερών έως και περίπου 6 μηνών. Όσον αφορά στο κόστος, σημείωσε ότι το κέντρο θα είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και τα έξτρα έξοδα για τον ασθενή και την οικογένειά του είναι 20 ευρώ την ημέρα δηλαδή 600 ευρώ τον μήνα.
“Θεωρούμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες στον ν. Ηρακλείου σε 115 ασθενείς -τόσους μπορεί να φιλοξενήσει το κέντρο-έχοντας στη διάθεσή μας σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό καταρχάς 45 ατόμων που σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσουν τα 70 άτομα” ανέφερε ο ίδιος.”