in ,

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στην Ελούντα

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελούντα με αφορμή τη διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης κορυφής μεταξύ των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Ελούντας εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής συνεργασίας των τριών χωρών με στόχο την από κοινού προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη του άξονα Αίγυπτος – Ελλάδα – Κύπρος.
Η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των προέδρων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και της Αιγύπτου αλ Σίσι, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα και την αξιοποίηση των ΑΟΖ.
Ενόψει της τριμερούς, αναμένεται να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς η Κρήτη θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των τριών χωρών. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να αξιοποιηθεί ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ από την Ανατολική Κρήτη.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές συνεχείς αυτοψίες των ιθυνόντων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, στους χώρους του ξενοδοχείου όπου θα λάβουν χώρα οι εργασίες της τριμερούς, αλλά και στις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ξένες διπλωματικές αποστολές.
cretapost.gr