Το internet είναι χρήσιμο αν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις παγίδες που βάζουν άλλοι σε εμάς, videos – photos

0
      

Ίσως είναι το πιο επίκαιρο θέμα στην κοινωνία μας σήμερα καθώς όλοι μα όλοι έχουμε κάποια σχέση με την χρήση του διαδικτύου ή του ηλεκτρονικού πλανήτη των αγορών και των υπηρεσιών.

   

  Η διεύθυνση δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρα δεν σταματά να βρίσκεται παντού και να ενημερώνει μαθητές, γονείς, φορείς και αστυνομικούς. Σε αυτό το ταξίδι ανά την Ελλάδα βρίσκεται τις μέρες αυτές και την ανατολική Κρήτη. Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε και η κεντρική εκδήλωση ενημέρωσης για το Μεραμπέλλο στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ όπυ κεντρικός ομιλητής ήταν ο διευθυντής  της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Παπαδάκης, ο πρόεδρος της Διεθνούς ένωσης αστυνομικών Λασιθίου Κώστας Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ο οποίος είχε προσφέρει και μια σειρά απο τους πρώτους του υπολογιστές προς έκθεση στην είσοδο του ΡΕΞ, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για την υγεία Μανόλης Κλώντζας

   

      Σήμερα οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχιστούν στην Σητεία Ιεράπετρα και το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

      Ο κ. Παπαπροδρόμου στην ομιλία του επεσήμανε το διττό ρόλο που έχει αναλάβει πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος: όχι μόνο καταστολή αλλά ενημέρωση και αφύπνιση παιδιών και ενηλίκων για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με ένα διαδραστικό τρόπο ενημέρωσε τους μαθητές για το τι πρέπει να προσέχουν και πως πρέπει να συμπεριφέρονται διαδικτυακά και τόνισε ότι πρέπει να είμαστε θετικοί στη χρήση του διαδικτύου αλλά συγχρόνως και προσεκτικοί.

       ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

        Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και  παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

        Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.

        Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

        Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

        Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

               
        Περισσότερα σχετικά άρθρα
        Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

        ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

        Τονωτική ένεση στην καρδιά του χειμώνα

              Είναι ολοφάνερη η τόνωση στην αγορά της πόλης με τα λεωφορεία του προγράμματος χειμε…