in , , ,

Το ύστατο χαίρε στην Ελευθερία.

Είναι από εκείνους τους αποχαιρετισμούς που δεν πιστεύεις ότι τους ζεις και είναι δύσκολο να τους καταλάβεις ακόμα και αν γνωρίζεις καιρό τώρα ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρει ένας άνθρωπος.
 
Η Ελευθερία έφυγε, όταν λίγες μέρες πριν έτρεχε στους δρόμους της πολης με τα ακουστικά στα αυτιά, την ώρα που όλοι εμείς απλα περπατούσαμε, έφυγε μια γυναίκα που έπιανε την πέτρα και την έλειωνε, έφυγε ένας σημαντικός συνεργάτης, έφυγε μια μάνα που την ευλόγησε η ζωή με τέσσερα παιδιά, έφυγε μια σύζυγος ενός άξιου πολίτη της κοινωνίας μας… μερικά από τα λόγια που είπε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός στην εξόδιο ακολουθία που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ι.Ν της Αγίας Άννας
 
Η Παναγία, η μητέρα όλων μας, που λίγες μέρες πριν από την Μ. Παναγία στη Νεάπολη υποδέχτηκε την μικρή Μελίνα, και τον  Μιχάλη από τον Ι.Ν της Αγίας Τριάδας δείχνοντας το άσχημο πρόσωπο του 2015 που έφυγε με πόνο, ας δείξει την αγάπη της στην Ελευθερία που σήμερα φεύγει από κοντά μας. Ας στηρίξει όπως όλοι μας θα κάνουμε τον άξιο Γιώργο που πάντα έβγαινε νικητής από όποια θέση και αν είχε στην κοινωνία ενώ τώρα καλείται να  αποκτήσει και τον ρόλο της μητέρας μαζί με του πατέρα. Του λέμε ότι θα είμαστε μαζί του δίπλα τους….λόγια από όσα είπε ο π. Γιώργης Τζάβλας.
 
Με την μαντινάδα που είπε στο γάμος της αποχαιρέτησε την κόρη του ο πατέρας της Ελευθερίας λέγοντας της να μην ανησυχεί διότι μαζί με τον σύζυγο της θα είναι δίπλα στα παιδιά και οι γονείς της. Να είμαστε εμείς οι τελευταίου γονείς που πίνουμε το πικρό ποτήρι του αποχωρισμού στην κηδεία του παιδιού τους, είπε ακόμα.
 
Ο δε Γιώργος Ξένος, ο ήρεμος και ευγενικός, γίγαντας ψυχής και θέλησης, βουρκωμένος κουρασμένος, ήταν στο πλευρό της όλες αυτές τις μέρες της δοκιμασίας στο ΠΑΓΝΗ, δάκρυζε διαρκώς και ψέλλιζε λόγια αγάπης για την αγάπη του που έφυγε.
 
Φίλε Γιώργο, δύσκολο να σου γράψω όσα θέλω να σου πω, θα τα πούμε από κοντά, ΟΛΑ, καλό κουράγιο φίλε, εδώ είμαστε…εδώ ζούμε.
Θ.Κ