in ,

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο πήρε το όνομα του Γιάννη Γιαννακάκη

Ο Βασίλης Χατζηδάκης, πρόεδρος στην ένωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Αγίου Νικολάου γράφει σχετικά:

“Το Κοινωνικό Φροντιστήριο άρχισε και φέτος τη λειτουργία του, με πιο πολλά μαθήματα και καθηγητές, για 17 παιδιά του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και Νεάπολης.
Προς τιμή του εξαιρετικού, εκλιπόντος Λυκειάρχη του ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου, που πέρσι τόσο μας είχε βοηθήσει στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας, ονομάσαμε από φέτος το θεσμό… Κοινωνικό Φροντιστήριο “Γιάννης Γιαννακάκης”.
Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτήν την Ένωση Γονέων. Είναι από τις στιγμές που λέω μέσα μου ΝΑΙ αξίζει να συμμετέχω, παρ όλη την απαξίωση που υπάρχει για οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια. Σαν Ένωση, σαν Ομοσπονδία Κρήτης και σαν ΑΣΓΜΕ, παλεύουμε να θεσμοθετηθεί η ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Για να δοθεί σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα, να δίνουν τη μάχη της μόρφωσης με ίσους όρους. Μέχρι να γίνει όμως πραγματικότητα το όραμά μας για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, όπου οι πιο αδύναμοι θα ενισχύονται με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση το πορτοφόλι των γονιών τους, εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε με σταυρωμένα χέρια.
Καλώ τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους για ένα δυνατό γονεϊκό κίνημα. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να πετύχουμε μικρές και μεγάλες κατακτήσεις για τα παιδιά μας και τη κοινωνία συνολικότερα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους καθηγητές (συνταξιούχους, ανέργους και φροντιστές) που διέθεσαν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το χρόνο τους, για να γίνει πραγματικότητα ένας τέτοιος θεσμός. Τους χρωστάμε πολλά σαν κοινωνία και θα γίνει αναλυτική αναφορά στα ονόματά τους, όταν πάρουμε τη συγκατάθεσή τους.”