Σε σοβαρή κατάσταση ο ηλεκτρολόγος με το ατύχημα στην Ελούντα – Τι λέει το Εργατικό Κέντρο

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε σοβαρή κατάσταση ο ηλεκτρολόγος με το ατύχημα στην Ελούντα – Τι λέει το Εργατικό Κέντρο
      

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 35 χρονου άνδρα που το μεσημέρι του Σαββάτου έπεσε από σκάλα την ώρα που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ελούντας. Ο 35χρονος ηλεκτρολόγος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη ενώ το Σάββατο (8/10) υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργικήεπέμβαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανόλη Πεπόνη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο εργαζόμενος είχε πάει στην επιχείρηση προκειμένου να αλλάξει λάμπες όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Το περιστατικό θεωρείται εργατικό ατύχημα, ανέφερε ο κ. Πεπόνης και συμπλήρωσε πως είχε δηλωθεί εξ αρχής ως εργατικό.
Αυτό που μένει είναι ο 35χρονος να ξεπεράσει την περιπέτεια στην οποία μπήκε και να σταματήσει η αγωνία με την οποία ζει η οικογένεια του.

Δύο επιθεωρητές … πολλά ατυχήματα
Το εργατικό ατύχημα του ηλεκτρολόγου φέρνει για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις στον ελεγκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη, στο νομό Λασιθίου γίνονται αρκετά εργατικά ατυχήματα ωστόσο πολλά από αυτά δεν καταγράφονται καθώς δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους. Επίσης, όπως λέει, στο νομό υπάρχουν δύο επιθεωρητές εργασίας οι οποίοι σαφώς και δεν προλαβαίνουν όλες τις υπόθέσεις.

 

Από το ξενοδοχείο … στο νοσοκομείο
Ένα σοβαρό θέμα που έθιξε ο κ. Πεπόνης είναι η υπερκόπωση που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχυπάλληλοι. Συγκεκριμένα όπως λέει, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες όπου εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία μεταφέρονται στο νοσοκομείο με υπερκόπωση λόγω των πολλών αρμοδιοτήτων που έχουν επωμιστεί, ελλείψει προσωπικού.
Τέλος, όπως εκτιμά, τα εργατικά ατυχήματα εμφανίζουν μία αύξηση του 20% σε σχέση με το προηγούμενος έτος.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δεν επιτρέπονται τα σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφιέρωμα στη μνήμη του σκηνοθέτη ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

      Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου …