Πλάνα του τόπου μας με τα αρώματα του σε όλη την Ευρώπη.

0
      

Δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Κρήτη τα μέλη του συνεργείου της Γαλλογερμανικής τηλεόρασης Arte, που έκαναν γυρίσματα στην περιοχή του Μεραμπέλλου για τα ήθη, τα έθιμα, το φαγητό και τα βότανα χωρίς να δουν από κοντά τι μπορεί να παραχθεί από τα φυτά του τόπου μας.

Οι συντελεστές του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ ήθελαν να καταγράψουν πως από τα διάφορα βότανα και φυτά παράγονται φυσικά,  ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας.

Το συνεργείο κατέγραψε στις εγκαταστάσεις τον τρόπο επεξεργασίας των βοτάνων και της παραγωγής προϊόντων από αυτά. Έπειτα μπήκε στο χημείο και παρακολούθησε μια διαδικασία από τον χημικό Μανούσο Πεδιαδίτη ενώ πήρε απαντήσεις από τον ίδιο για όλη την διαδικασία που γίνεται ώστε τα αιθέρια έλαια να γίνουν κάποιο φυσικό προϊόν.

«Είναι πραγματικά μοναδική η δουλειά που γίνεται εδώ, και είναι σημαντικό το γεγονός του σεβασμού στις πρώτες ύλες του τόπου σας, όταν αυτές επεξεργάζονται χωρίς κανένα χημικό στοιχείο και γίνονται προϊόντα που μπορεί ο κάθε ένας να χρησιμοποιήσει» είπαν μεταξύ άλλων.

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στους επόμενους μήνες έχει καταγράψει την καθημερινότητα των επισκεπτών στην περιοχή και όλα όσα μπορούν να δουν, να ακούσουν, να γευτούν και να αγγίξουν ποδηλατώντας σε αυτήν και κάνοντας εναλλακτικό τουρισμό στα μέρη μας.

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πολίτες έχουν δίκιο, όμως εκ των πραγμάτων είναι δύσκολα τα πράγματα, άκουσε το

       Για το σημαντικό θέμα της καθαριότητας μίλησε στην εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ…