in , ,

Πετσαλάκης: ωραία η έκθεση ιδεών Κουνενάκη

Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία  να απαντήσω στο κείμενο του κου Κουνενάκη το οποίο αποτελεί μια ωραία εκθεση ιδεών για αφελεις και μια ωραία πολιτική δικαιολογία της αποτυχημένης δικής του δημαρχίας.
Χαίρομαι επίσης που μου δίνεται η ευκαιρία να υπενθυμίσω στους δημότες μας τα έργα και τις ημέρες του.Ένας λοιπόν που καλόπιστα διαβάζει το κείμενο του κου Κουνενάκη αλλά δεν έχει σχέση με την περιοχή και δεν γνωρίζει το παρελθόν θα μπορούσε κάλλιστα να πεί πόσο επιτυχής δήμαρχος υπήρξε και πόσο θετικό όραμα είχε για τον τόπο.Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματά.
Δυστυχώς η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά και κυρίως οι πολίτες που του γύρισαν την πλάτη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση .Υπήρξε λοιπόν τόσο επιτυχής η περίοδος Κουνενάκη που ετοίμασε τόσες μελέτες και προώθησε άλλες όπως λέει ή απλώς συνεχίζει την προσφιλή του τακτική να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Σε κάθε περίπτωση ένα εκ των παρακάτω μπορεί να συμβαίνει: Είτε όλα αυτά είναι παραμύθια (όπως ισχυρίζομαι εγώ) είτε ο κόσμος είναι τρελλός να έχει ένα τόσο καλό δήμαρχο και να μην τον ψηφίζει είτε η επικοινωνιακή του πολιτική ήταν τόσο χάλια που δεν μπόρεσε να πείσει τον κόσμο για το τόσο σημαντικό έργο που δυστυχώς δεν ήταν και τόσο οφθαλμοφανές για να το αντίλαμβάνονται οι κοινοί θνητοί. Πάντως εγώ όπως και ο κόσμος πρώτη φορά ακούμε αυτά τα καταπληκτικά παραμύθια και απορώ γιατί αυτά ποτέ δεν έγιναν γνωστά πουθενά.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θα υπενθυμίσω μόνο την ουσία των έργων και των ημερών του κου Κουνενάκη.
1. Η πραγματικότητα είναι ότι η 8ετία Κουνενάκη ήταν τροχοπέδη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής (Δεν αναφέρομαι μόνο στο δημοτ.διαμέρισμα Βραχασίου ) αλλά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα πρίν και μετά την ένταξη στο Δήμο της περιοχής Βραχασίου.Άν και δεν ήταν στην αρχή εμφανές στην πορεία φάνηκε.Υπενθυμίζω το οικονομικό σκάνδαλο της ΚΕΠΑΝΕΛ και της Επιχειρησιακής Βραχασίου αργότερα αλλά και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το άλλο σκάνδαλο της ΔΕΤΑΔΑΝ .Είναι άραγε τυχαίο που όλα αυτά τα οικονομικά σκάνδαλα συνέβησαν επί της δικής του δημαρχίας;
2. Ο κος Κουνενάκης στο κείμενό του επισημαίνει τα προβλήματα που έχουμε ως τοπική κοινωνία στο Βραχάσι. Αλήθεια είναι αυτό.Το ψέμα είναι ότι αυτός έκανε προσπάθειες να εξομαλυνθούν οι αντιθέσεις μας ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αντί να κάνει προσπάθειες εξομάλυνσης με τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό του επέτεινε και επιδείνωσε τις όποιες διαφορές μας.Ενδεικτικά και μόνο θα υπενθυμίσω μερικά από τα κατορθώματά του.
α) Στην πρότασή μου να συμμετέχουμε όλοι οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Επιχειρησιακής Βραχασίου προκειμένου να ελατωθούν οι τριβές μεταξύ μας αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά.Τί πιό έντιμο πιο αντιπροσωπευτικό και πιο ενωτικό απ αυτό που πρότεινα; Αν πράγματι ήθελε την ενότητα στο Βραχάσι και άν ήθελε την εξομάλυνση των σχέσεων μας θα έπρεπε την πρότασή μου να την κάνει δική του πρόταση.Αυτός όμως είχε άλλα στο μυαλό του και καθολου δεν τον ένοιαξε η ομόνοια των Βραχασωτών.Διόρισε έτσι ένα ΔΣ της αρεσκείας του με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που οδήγησαν την εταιρεία σε άθλια οικονομική κατάσταση και διασυρμό των συγχωριανων  στα δικαστήρια.
β) Στην  ενημέρωση μου προς αυτον   ότι το δημοτικό Σχολείο παει προς απενταξη λόγω μή εγκαίρης τοπικής ρυμοτόμησης (έχω στα χέρια μου σχετικο έγγραφο) η απάντησή του ήταν “το πουλάκι πέταξε “.Σήμερα έρχεται και ζητα ευθυνες απο το Ζερβό για ένα θέμα που λόγω της δικής του ολιγωρίας δεν προχώρησε και απενταχθηκε.
γ) Στην προσπάθεια (μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας) στη μετακίνηση ογκολιθων που έκλειναν την είσοδο του λιμανιού Σισίου που ως ενέργεια είχε την ευρύτερη συναίνεση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό στο Σίσι δεν έδειξε καμιά συναίνεση και βοήθεια επειδή η πρωτοβουλία αυτή φάνηκε να συνδέεται με ανθρώπους που δεν ήταν της αρεσκείας του .Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι εμπλεκόμενοι για τυπικούς λόγους .Ο κος Κουνενάκης επέδειξε και σ αυτή την περίπτωση στρουθοκαμηλισμό αφήνοντας τα πράγματα να εκτραχυνθουν .Μόλις πέρυσι ξέμπλεξε και απαλλάχθηκε  δικαστικά ο Μανόλης Βουτσαλάς από αυτή την υπόθεση.
δ) Οι απεσταλμένοι του Κουνενάκη Κερούλης-Αικατερινάκης με σκοπό να με απαξιώσουν και να με υποτιμήσουν συνεδρίασαν σε παρασυμβούλιο στο καφενείο της πλατείας με τον κο Φθενάκη αντί να ρθουν στο γραφείο της Κοινότητας εκτός διαδικασιών του τοπικού συμβουλίου.
ε) Στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου Ο κος Κουνενάκης με αποκάλεσε “φερόμενο πρόεδρο” χαρακτηρισμό που συνιστά πολιτική απρέπεια και ασέβεια προς το πρόσωπό μου και στους δημότες που μας ψήφισαν (ευτυχώς που υπήρξε άμεση αντίδραση του κου Καρατζή στιγματίζοντας το χαρακτηρισμό του κου Κουνενάκη επαναφέροντας στη σοβαρότητα τη συζήτηση στο δημοτ.συμβούλιο ).
Επειδή έβλεπε ότι εγω συνέχιζα απτόητος το εργο μου και επειδή δεν έβρισκε τρόπο πολιτικής μου εξόντωσης τον Αύγουστο του 2012 έδιωξε τη μοναδική υπάλληλό της Κοινότητας και με άφησε σκόπιμα ξεκρεμαστο με τους δημότες δικαίως να διαμαρτύρονται για το αδικαιολόγητο κλείσιμο του γραφείου τους οποίους έστρεψε σκόπιμα εναντίον μου.Επειδή κάτω απ αυτές τις συνθήκες με κατέστησε ανενεργό παρά τις καλές προθέσεις μου να βοηθήσω στα προβλήματά των συγχωριανών μου αναγκάσθηκα να παραιτηθώ καταφέρνοντας τουλάχιστον να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου .Αυτός είναι ο πολιτικός ανδρισμός του κου Κουνενάκη.Υπενθυμίζω και τις υπόλοιπες κραυγαλέες παραιτήσεις των προέδρων δυο μεγάλων δημοτ.διαμερισμάτων του κου Τζώρτζη της Κριτσάς και του κου Τσιχλή της Νεάπολης.Αλλά και τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων της Νεάπολης κου Φουλεδάκη και κου Μαρή.
3. Να έλθω τώρα στην επιχειρησιακή Βραχασίου.Όπως είπα στο δικαστήριο στην υπόθεση αυτή κατηγορούμενος έπρεπε να είναι ο κος Κουνενάκης και όχι οι συγχωριανοί μου τους οποίους εξώθησε εναντίον μου.Αυτός οδηγούσε τα βήματά τους στη διοίκηση της εταιρείας .Επ ευκαιρία θέλω να ενημερώσω τον κο Κουνενάκη ότι με τους συγχωριανούς μου δεν έχω απολύτως τίποτα σε προσωπικό επίπεδο .Είμαστε όλοι Βραχασωτες φωνακλάδες και εξωστρεφείς αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα βρούμε .Ήδη έχουν ελαττωθεί οι τριβές και έχουν σταματήσει οι φωνές εξ αιτίας της ενωτικής πολιτικής τού κου Ζερβού ο οποίος σεβάστηκε απόλυτα το τοπικό συμβούλιο Βραχασίου και προσπάθησε να συνεργασθεί μαζί του παρ ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν προερχόταν από το ίδιο του συνδυασμό.
Η εποχή Ζερβού ήταν η πρώτη μετά από πολύ καιρο  που δεν υπήρχαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο Βραχάσι.Είναι η πρώτη φορά που ζούμε στα πλαίσια ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.
4. Δεν είχα σκοπό με το δημοσίευμα μας να πλήξω τον κο Κοκκίνη  τον οποίο τιμώ παρά τις πολιτικές μας αντιθέσεις και θα συνεχίσω να τον τιμώ άν εκλεγεί Δήμαρχος Αγ.Νικολάου  όπως τίμησα και τιμώ τον κο Ζερβό που σεβάσθηκε και εκτίμησε όλους τους δημότες .Δυστυχώς όμως ο κος Κοκκίνης με τις επιλογές του και τα πρόσωπα που τον περιστοιχιζουν δείχνει ότι είναι ο πολιτικός συνεχιστής του κου Κουνενάκη και  τον μειώνει  αφάνταστα στην περιοχή.Ακόμη κι αν θέλω να πιστέψω ότι ο κος Κοκκίνης σε όποια θέση βρεθεί μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει ήπια και ενωτική πολιτική οι επιλογές του στο Βραχασι τον διαψεύδουν . Αν ο ίδιος θέλει να επιτύχει στην προσπάθεια που κάνει πρέπει να απομονώσει τους λίγους ακραίους ” απομεινάρια μιας επανάστασης που επεσσώρευσε στην πόλη μύρια δεινά.” Δεν θα επεκταθώ περισσότερο ελπίζοντας ότι ο κος Κουνενάκης δεν θα επανέλθει. Αν όμως επανέλθει θα μπούμε σε λεπτομέρειες που δε νομίζω ότι θα ήθελε να ξαναθυμηθεί ο κόσμος.
Μιχάλης Πετσαλάκης
Βραχάσι.