in

Πεζοπορία του ΕΟΣ Λασιθίου σε Μέσα Λασίθι και έξω Ποτάμους [PIC]

Η χθεσινή (19/5) πεζοπορία έγινε παρέα με τον πρόεδρο και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Μέσα Λασιθίου ¨ η Αλόιδα¨ .
Διασχίζοντας πρωί Κυριακής το όμορφο Μέσα Λασίθι και τις γειτονιές του ανηφορίσαμε βορειοανατολικά στο παλιό πέτρινο μονοπάτι που περίτεχνα είχαν κατασκευάσει οι πρόγονοι μας και που σύνδεε το Οροπέδιο Λασιθίου με το Μιραμπέλλο . Στολισμένο με ανοιξιάτικα χρώματα το μονοπάτι ήταν σαν να μας περίμενε χρόνια να το διαβούμε!


Ύστερα από 2,5 ώρες πορείας πάνω στο μονοπάτι φθάσαμε στο εκπληκτικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι στην κοιλάδα των Ποτάμων.
Ταλαιπωρημένο από το πέρασμα του χρόνου και από τα πολλά νερά φέτος έπαθε σημαντικές ζημιές!! Καλό θα ήταν γρήγορα να αποκατασταθούν πριν αυτό καταρρεύσει! Είναι κρίμα να χαθεί αυτό το όμορφο στολίδι της κοιλάδας κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.
Από αυτό το σημείο ακλουθήσαμε την στεγνή κοίτη του ποταμού και φθάσαμε κάτω από το χωριό Έξω Ποτάμοι. Ανηφορίσαμε βόρεια σε άλλο μονοπάτι και φθάσαμε στο καταπράσινο χωριό των Έξω Ποτάμων με τα πλατάνια και τα γάργαρα νερά όπου μας περίμενε και δροσερή μπύρα!
Στον γυρισμό στην αφετηρία μας στο Μέσα Λασίθι μας περίμενε η ζεστή φιλοξενία της οικογένειας του πρόεδρου του Πολιτιστικού συλλόγου ¨η Αλόιδα ¨ Άρη Ασιθιανάκη με παραδοσιακό τραπέζωμα!

Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Μέσα Λασιθίου .

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ