in

Πέθαναν τον Κάρολο Παπούλια, ο ίδιος κάνει διακοπές στην Λευκάδα.

Ξαναχτύπησε ο Ντεμπενεντέτι: «Πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια μέσω Twitter!

Ένα… μακάβριο αστείο θέλησε να κάνει και πάλι στο Twitter, φτιάχνοντας αυτή τη φορά έναν ψεύτικο λογαριασμό του νέου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι.

Μέσα από τον ψεύτικο λογαριασμό, ο Ιταλός φαρσέρ έκανε γνωστή την «είδηση» του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Panagiotis Pikrammenos Παναγιώτης Πικραμμένος@PikrammenosGR

KAROLOS PAPOULIAS, the former President of Greece, has died few minutes ago at 90.

16 people are talking about this

Λίγα λεπτά μετά, και αφού ελάχιστοι είχαν «τσιμπήσει» στην… είδηση, ο Ντεμπενεντέτι, κατά την προφιλή του τακτική, δημοσίευσε ένα «tweet», με το οποίο έκανε γνωστό ότι πρόκειται για «hoax» λογαριασμό.

Panagiotis Pikrammenos Παναγιώτης Πικραμμένος@PikrammenosGR

This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti.

See Panagiotis Pikrammenos Παναγιώτης Πικραμμένος’s other Tweets

Για την… ιστορία, στα τέλη Αυγούστου του 2018, «θύμα» του Ντεμπενεντέτι έπεσε ο Κώστας Γαβράς, ο γνωστός σκηνοθέτης, που διέψευσε αυτοπροσώπως τον… θάνατό του, με την είδηση να έχει αποδοθεί αρχικά σε λογαριασμό της Μυρσίνης Ζορμπά, ο οποίος ωστόσο ήταν ψεύτικος.

Στο παρελθόν, ο Ιταλός φαρσέρ έχει ανακοινώσει τον θάνατο της συγγραφέως Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του Φιντέλ Κάστρο, ακόμη και του Πάπα. Στόχος του, όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι να καταγγείλει τις «αδυναμίες» των μέσων ενημέρωσης και τα τρωτά σημεία των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν ασχολούμαι παρά μόνο με προσωπικότητες ευρείας αναγνώρισης, που έχουν τα μέσα να με διαψεύσουν πολύ γρήγορα. Δεν θα ανακοίνωνα ποτέ τον θάνατο ενός ελάσσονα συγγραφέα ή του γείτονά μου» είχε δηλώσει το 2013.

Μάλιστα, από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, Παναγιώτη Πικραμμένου, έγινε γνωστό ότι η ανάρτηση λογαριασμού στο Twitter στο όνομά του είναι πλαστή. Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα, δε, με πηγές του Κάρολου Παπούλια, ο πρώην Πρόεδρος βρίσκεται στη Λευκάδα, όπου και κάνει τις διακοπές του…

ΠΗΓΗ prothema.gr