Menu
in , ,

Ο Καρκίνος του Μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να νικηθεί, αισιόδοξα μηνύματα απο την Κριτσά, video

«Με την Ματιά της Μαρίας »
 
«Ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού»
Το Σάββατο18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΛΑΤΩ» στην Κριτσά ,έγινε ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού, οργανωμένη από Τμήμα Νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς .
Ομιλητές της ενημέρωσης από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ήταν ο Μουδατσάκης Νικόλαος Χειρούργος, Ροβίθη Μαρία Ογκολόγος- Παθολόγος και Λιοδάκης Γεώργιος Ακτινολόγος.
Ο κάθε ιατρός ανάλογα με την ειδικότητα του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους της αίθουσας σε ότι αφορά την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού.
https://youtu.be/E7d0d5qn-ykΜια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που πραγματικά άξιζε αφού τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα ειδικά γυναίκες ,λόγω άγνοιας των απαραίτητων εξετάσεων ή αμέλειας. Καθώς αναφέρθηκε ότι το 80%  των Καρκίνων του Μαστού μπορεί να διαγνωστεί  με την ψηλάφηση των μαστών, την μαστογραφία ή συμπληρωματικά με τον υπέρηχο. Ο Καρκίνος του Μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να νικηθεί και δεν μεταδίδεται. Ο Καρκίνος εξακολουθεί να είναι ο μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ζωή ,η εικόνα έχει αλλάξει καθημερινά, μικρές νίκες φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του.
https://youtu.be/XqJ9EOm_KZoΑυξάνεται ο αριθμός που θεραπεύονται, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται. Για τους  πάσχοντες διευρύνεται το οπλοστάσιο της επιστήμης με νέες γνώσεις και επιστήμες ώστε οι έρευνες να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
https://youtu.be/vSv-p_kZkCMΤέθηκαν από το κοινό της αίθουσας πολλές ερωτήσεις προς τους γιατρούς και αυτό έδειξε ότι πραγματικά η συγκεκριμένη ενημέρωση κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς Μιχάλης Αλέξης ευχαρίστησε τους ομιλητές, το κοινό και στην συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα.
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ

Leave a Reply

Exit mobile version