in ,

Ο Γιάννης Ρεμιεδάκης με “ΙΕΡAΠΕΤΡΑ, ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ” στην Ιεράπετρα

Ονομάζομαι Γιάννης Ρεμεδιάκης.

Γεννήθηκα στο Καβούσι από πατέρα υπάλληλο και μητέρα αγρότισσα.

Μαθήτευσα τα 4 πρώτα χρόνια στο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας και τα 2 τελευταία στην Αθήνα, όπου και συνέχισα με σπουδές στη Νομική Αθηνών- Tμήμα Πολιτικών Επιστημών και σπουδές Ψυχολογίας.

Το 1984, μετά από τη δικαίωση  αγώνα αδιόριστων  που είχαμε στο κέντρο της Αθήνας επί ένα έτος, όπου ήμουν στην Επιτροπή Αγώνα, διορίστηκα στην Αγροτική Ασφαλιστική στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα τελευταία 12 χρόνια υπηρέτησα εκεί ως Περιφ. Δ/ντής Κρήτης και Δωδεκανήσου, με μοναδικά σε πανελλήνιο επίπεδο αποτελέσματα για την μονάδα αυτή.

Συνταξιοδοτήθηκα το Δεκέμβριο του 2010 μετά από εθελούσια έξοδο.

Το 2013 επέστεψα στο Καβούσι, όπου μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και έχουμε επιτελέσει σημαντικό έργο με όραμα και σχέδιο, σε άριστη συνεργασία με τους λοιπούς φορείς του χωριού, συμμετέχοντας ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην Ενορία και συνεργαζόμενος όπου χρειαζεται  με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Είμαι επίσης Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», όπου έχουμε επιτελέσει σημαντικό έργο από το 2015, που αφορά στην Κρητική φύση και στα προϊόντα της και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ (ΜΚΟ) «ΚΟΚΚΙΝΕΛΑ», με βασικό στόχο της την καταγραφή και ανάδειξη των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων της Κρήτης, τη διάσωση του Ελαικού πολιτισμού μας και τη συμβολή του στο βιοπορισμό των κατοίκων της.

Πολύπλευρο αγώνα έχουμε κάνει με την Επιτροπή για τη  Βόσκηση που είμαι μέλος της, με πρόσφατο αξιόλογο αποτέλεσμα την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, στον οποίο είχαμε προσφύγει  και η οποία χρειάζεται τώρα να αξιοποιηθεί, για να λυθεί το μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

Συμμετέχω ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Με την ενασχόλησή μου στα κοινά, ιδιαίτερα κατά τη θητεία μου ως Πρόεδρος στην Τ.Κοινότητα  Καβουσίου, ασχολήθηκα με ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θέματα όπως:  Η ανάδειξη της Αρχαιότερης Μινωικής Ελιάς μας στον Αζοριά ,του Ελαικού  και του εν γένει πολιτισμού μας, η ενίσχυση  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας  -και όχι μόνο- με αξιοποίηση του παληού ΚΤΕΟ κ.α., η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου ως βασικής δομής Παιδείας του Νομού μας, η εκπόνηση Πανεπιστημιακής μελέτης από το Α.Π.Θ.  για την ολόπλευρη ανάπτυξη του χωριού, η συμπόρευση μου με τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο  για τη δημιουργία κέντρου ενημέρωσης για το μινωικό και το μεταμινωικό πολιτισμό  και  ποικίλλα θέματα οικολογίας, πολιτισμού και προόδου της ευρύτερης περιοχής .

Eτσι, έχω την εμπειρία, την επιθυμία και τη θέληση να στοχεύσω με θετικό πρόσημο και μεθοδικότητα στην ολόπέυρη ανάπτυξη του μοναδικού σε πλούτο και δυνατότητες Δήμου μας.

Είμαι πατέρας μιας κόρης, της Δέσποινας, που σπουδάζει Σκηνοθεσία στη Μόσχα.

Επιλέγω να συμπαραταχθώ με την Δημοτική Παράταξη “ΙΕΡAΠΕΤΡΑ, ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ” με επικεφαλής τον Αντώνη Πετρά, άνθρωπο σοβαρό, έντιμο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, μια ήρεμη δύναμη, για να συνθέσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί το μέλλον του Δήμου μας, την Ιεράπετρα του 2030.