Ο Αγιονικολιώτης που χειρίζεται το account του Μάικλ Τζάκσον.

0
      
Ο Μανώλης Ξανθογεώργης, από τον Αγιο Νικόλαο, άλωσε τη Νέα Υόρκη και την παγκόσμια μουσική σκηνή….Της Μαρίας Ένεζλη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μανώλης Ξανθογεώργης, αν και πολύ νέος, μόλις 31 ετών, κατάφερε να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και να χειρίζεται το account του Μάικλ Τζάκσον και πολλών ακόμα αστέρων. «Μέχρι και τα 16, νόμιζα πως θα ασχολιόμουν με τη μουσική, καθότι πιανίστας, αλλά, παρασυρόμενος από τα κοινωνικά στάνταρντ “πρέπει να γίνεις γιατρός ή μηχανικός υπολογιστών”, τα παράτησα για να “σοβαρευτώ” και να περάσω στο πανεπιστήμιο», λέει ο ίδιος για την αρχή της πετυχημένης πορείας του.

Πληροφορικη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Τελείωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες». Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται στη Sony της Ελλάδας, ως υπεύθυνος Digital Marketing ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, προκειμένου να προωθεί ηλεκτρονικά Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Με τόλμη και πολύ θάρρος, αλλά και την τύχη στο πλευρό του, κατάφερε πλέον να βρίσκεται στην Αμερική, στη θέση του Social Media & CRM manager για όλο τον μουσικό κατάλογο της Sony Music στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.
«Ξεκίνησα ασχολούμενος μόνο με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και έπειτα από τέσσερις μήνες μου ανέθεσαν και τις υπόλοιπες αγορές. Τώρα που μιλάμε, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο account που διαχειρίζομαι είναι αυτό του Michael Jackson».

 

Εφαλτήριο η κρίση. Η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και το απωθημένο του, το ότι δεν πραγματοποίησε σπουδές στο εξωτερικό και δεν κατάφερε να γνωρίσει καινούργια πράγματα και διαφορετικές κουλτούρες, τον προέτρεψαν στη φυγή και στο ρίσκο, που, όπως φάνηκε, του «βγήκε». «Οταν άρχισε η κρίση, αισθάνθηκα μια θηλιά να σφίγγει τον λαιμό μου και οι τάσεις φυγής, που ούτως ή άλλως είχα, έγιναν εντονότερες. Ετσι λοιπόν, μάζεψα ό,τι χρήματα είχα, αγόρασα ένα εισιτήριο για Νέα Υόρκη και χωρίς πλάνο στο μυαλό μου παρουσιάστηκα αιφνιδιαστικά μπροστά σε στελέχη της Sony Music και τα “ανάγκασα” να με δουν για μία ώρα. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς είχα έρθει από την άλλη άκρη της Γης. Στη συνάντηση που κατάφερα να έχω μαζί τους τούς είπα ότι ήμουν έτοιμος για κάτι μεγαλύτερο και διαθέσιμος. Επειτα έφυγα, καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα. Επέστρεψα στην Αθήνα και συνέχισα να ζω τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ώσπου μια ημέρα μου ήρθε ένα μήνυμα από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, που μου ανέφερε ότι το όνομά μου ακούγεται έντονα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ, μου ήρθε πρόταση από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης και εκεί ήρθε το δεύτερο σοκ».

Συναναστροφες. Ο Μανώλης βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και ενάμιση χρόνο και μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να χειρίζεται τον λογαριασμό ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, αυτόν του Michael Jackson, και να συναναστρέφεται με πολύ μεγάλες και γνωστές προσωπικότητες, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Μεξικού, Felipe Calderon, και οι διάσημοι τραγουδιστές Tony Bennett, Kathleen Turner και Cyndi Lauper, με την οποία οσονούπω θα συνεργαστεί κιόλας. «Τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έχει κάνει ο Tony Bennett, που είναι 87 ετών και λίγους μήνες πριν, που κάναμε μια καμπάνια με τίτλο “Digital Day”, παραβρέθηκε για τις συνεντεύξεις, τα live chats, τα AΜΑs κ.λπ. και δεν παραπονέθηκε καθόλου. Αντιθέτως, ήταν ενθουσιασμένος. Είχα παραξενευτεί τόσο, που κάποια στιγμή τον ρώτησα “Πώς περνάτε;” και μου απάντησε “Καταπληκτικά! Είναι το πρώτο μου “Digital Day!”. Από αυτή τη φράση κατάλαβα τη φιλοσοφία της ζωής του και γιατί έφτασε εκεί που έφτασε», αναφέρει.
Ουρανοξύστες, δερμάτινοι χαρτοφύλακες, κοστούμια, συνέδρια, συνεχή ταξίδια, καλό φαγητό, ταχύτητα, jazz μουσική και πολλά ακόμα περιγράφουν την καθημερινότητά του στην περιοχή του Μανχάταν, όπου κ
αι μένει, την οποία όταν του ζητάς να στην περιγράψει χρησιμοποιεί τη σειρά «Mad Men», για να δώσει όσο πιο αντιπροσωπευτική εικόνα γίνεται. Ωστόσο, δεν παραλείπει να αποκαλύψει στα «Π» και πώς τον υποδέχτηκαν κατά την άφιξή του στα γραφεία, δεδομένου ότι είναι Ελληνας και η χώρα περνάει δύσκολα λόγω κρίσης. «Ορισμένοι με αντιμετώπισαν από την αρχή με σεβασμό (λόγω Σωκράτη, Αριστοτέλη και greek yogurt), άλλοι με απορία για το τι δουλειά έχω εγώ εκεί και άλλοι με εκνευρισμό, που επέλεξαν να πάρουν εμένα και όχι κάποιον Αμερικανό. Σε γενικές γραμμές, όμως, μπορώ να πω ότι μου συμπεριφέρθηκαν όλοι πάρα πολύ καλά».

Οι Ελληνες ξέρουν από επιβίωση
Ο Μανώλης Ξανθογεώργης αναφέρει σχετικά με την αντιμετώπιση του προέδρου του label της Sony, Adam Block: «Η συμπεριφορά του απέναντί μου θα μου μείνει αξέχαστη. Θυμάμαι ότι με φώναξε τη δεύτερη ημέρα που βρισκόμουν στη δουλειά και μου είπε κατά λέξει: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε έχουμε εδώ και αυτό που με ενδιαφέρει για τους επόμενους 2-3 μήνες είναι να φτιάξεις το σπίτι σου, να γνωρίσεις τη γειτονιά, να εξοικειωθείς και να βρεις ωραία εστιατόρια και μπαρ. Δε με ενδιαφέρει καθόλου η δουλειά. Θέλω πρώτα να νιώσεις σαν στο σπίτι σου και μετά θα ασχοληθούμε και με τη δουλειά”. Αυτό ήταν και το πρώτο γερό μάθημα κουλτούρας που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου». Με πολύ έντονο το αίσθημα της δημιουργίας, της χαράς της εξέλιξης που βιώνει μέσα από την ευκαιρία που του δίνεται, αλλά και με τη θετική αντίληψη της καθημερινότητας μέσα στην οποία κινείται, επισημαίνει τις διαφορές που έχει εντοπίσει από τη διαμονή και τη ζωή του εκεί σε σχέση με την Ελλάδα. «Εκεί είναι πιο οργανωμένοι και έχουν περάσει από καταπληκτικά εκπαιδευτικά συστήματα, αλλά υστερούν σε ένα πράγμα… Δεν έχουν μάθει να ελίσσονται και δεν είναι πολυπράγμονες. Οι Ελληνες αναγκαστικά μαθαίνουμε να κάνουμε λίγο απ’ όλα και αυτό μας δίνει πιο σφαιρική αντίληψη και σίγουρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ξέρουμε να επιβιώνουμε καλύτερα και να εξελισσόμαστε».
Ο Μανώλης Ξανθογεώργης σκοπεύει να ζήσει αυτή την εμπειρία στο maximum και να την εκμεταλλευτεί, ενώ πιστεύει πως το μέλλον σίγουρα θα έχει κάποια σχέδια για εκείνον, οπότε το αφήνει να τον οδηγήσει.

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται ο… χορός των Ρίχτερ στην Κω -Νέος ισχυρός σεισμός 4,6 ρίχτερ

      Μετασεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:09 το βράδυ του Σαββάτ…