in ,

Οι προτάσεις του Λασιθίου Κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης

Π.Ε .Λασιθίου: Ενημερωτική συνάντηση  για την υποβολή  προτάσεων στο Κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για το 2019
 
Ενημερωτική συνάντηση  για την υποβολή  προτάσεων στο Κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για το 2019  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου . Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηρακλείου Δημήτρης Βιδάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Λασιθίου Μαρία Μωυσάκη ,οι προϊστάμενοι των τμημάτων και Κοινωνικοί Λειτουργοί των Περιφερειακών Ενοτήτων .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε επίσης ενημέρωση για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου της νέας Κοινοτικής οδηγίας περί προσωπικών δεδομένων CDBR για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας.
Ενημερώθηκαν οι Διευθυντές για τα λειτουργικά των Ιδρυμάτων των χωρικών τους Περιφερειακών Ενοτήτων έτσι ώστε να γίνει η χρηματοδότηση για το 2019 .
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Επιτροπάκης επεσήμανε ότι, επιβάλλεται η άμεση έγκριση του κοινωνικού προγράμματος από την εκτελεστική επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας.
 
Επίσης σε ότι αφορά το θέμα της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων υιοθετήθηκε η κοινή άποψη από τις κοινωνικές υπηρεσίες να αποσταλεί η εισήγηση της νομικού συμβούλου στον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Κώτσογλου και στον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο  Ραπτάκη έτσι ώστε να δημιουργηθεί ασφαλής πλατφόρμα για τα  κοινωνικά δεδομένα που θα διαφυλάσσει το απόρρητο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών.