in ,

Ξεκίνησε τις δειγματοληψίες Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ του νομού Λασιθίου

Η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ του νομού Λασιθίου, ξεκίνησε εδώ κ μια εβδομάδα τις δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος δειγματοληπτικού έλεγχου για την πρόληψη του SARS-CoV-2.
Η αρχή έγινε από το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης Λασιθίου.
Η Γιατρός Αθηνά Καρπούζη ως Επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του Ν. Λασιθίου, σημειώνει σε ανάρτηση της  “… θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης, κ. Νικόλαο Βλάσση για την άψογη συνεργασία κ φιλοξενία, καθώς επίσης τον Αρχιφύλακα κ. Χριστοφάκη Μανώλη κ την νοσηλεύτρια κ. Παχούμη Δέσποινα για την βοήθειά τους στη διευκόλυνση του έργου μας.
Ο προληπτικός και προσυμπτωματικός έλεγχος θα διενεργείται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες, εργαζομένους και εξυπηρετούμενους κλειστών δομών καθώς και σε πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Στόχος η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η αποφυγή διασποράς στην κοινότητα και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στον νομό Λασιθίου κ γενικότερα στην Κρήτη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ κ στην Ομάδα μου , που στελεχώνεται από τον νοσηλευτή κ. Κτιστάκη Μιχάλη, την οδηγό (κ όχι μόνο) κ. Κουρκούτη Μαρία κ τη διοικητικό υπάλληλο κ. Μαρκάκη Ευαγγελία για την άριστη συνεργασία!
Επόμενες στάσεις μετά τις κλειστές δομές στη Νεάπολη, το Τζερμιάδο, ο Άγιος Νικόλαος, η Σητεία κ η Ιεράπετρα. “