in ,

Νεάπολη: … απογοήτευση καθώς διαπιστώνεται η αδυναμία του Δήμου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Νεάπολη 9 Μαίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έργο της ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου – Λυκείου της Νεάπολης, ματαιώθηκε μετά την πρόσφατη απόρριψη του αιτήματος, για ένταξη του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς η πρόταση του Δήμου περιελάμβανε μεγάλο τμήμα μη επιλέξιμων εργασιών. Η ματαίωση του έργου, όπως είχε σχεδιαστεί, προκαλεί εύλογες ανησυχίες στην τοπική κοινωνία, καθώς το κτίριο έχει ανάγκη άμεσης ανακαίνισης και συντήρησης.

Προκαλεί επίσης και απογοήτευση, καθώς διαπιστώνεται η αδυναμία του Δήμου να σχεδιάσει ακόμη και απλά έργα συντήρησης, σε μια περιοχή όπου τα δημοτικά έργα και οι δημόσιες επενδύσεις απουσιάζουν εδώ και χρόνια, ενώ ο τόπος έχει ανάγκη μεγάλων έργων και δράσεων. Καλούμε την δημοτική αρχή, να διορθώσει και συμπληρώσει τον φάκελο του έργου, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Την καλούμε επίσης να αναζητήσει τους αναγκαίους πόρους, για την χρηματοδότηση του κύριου έργου της ανακαίνισης του κτιρίου, η οποία κυρίως ενδιαφέρει την κοινωνία μας.

Η προσωρινή επιτροπή