in ,

Με καταγωγή απο το Κάτω χωριό Ιεράπετρας πορεία προς τις Βρυξέλλες

Αναστάσης Περράκης,  από το Κάτω Χωριό και τις Κάτω Χώρες έφτασα υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2019 .

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα του ’70. Τρεις γρήγορες εποχές σχολείο, στο Κολλέγιο Αθηνών (τότε που μπαίναμε όλοι με εξετάσεις και με υποτροφία φυσικά γιατί με την μάνα μου μαία και τον πατέρα μου τεχνίτη της ΔΕΗ αλλιώς δεν έβγαινε …) και μετά ατέλειωτα καλοκαίρια στο Κάτω Χωριό, στο Λασίθι. Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, Βιολόγος, μπήκα από τους πρώτους. Από την Κρήτη ξέκοψα μετά από το καλοκαίρι του ’87, το τελευταίο πριν φύγουν οι γονείς μου. Μετά το πτυχίο μου έφυγα και από την Αθήνα. Λίγο από συμπτώσεις, λίγο από ανάγκη, λίγο από ενθουσιασμό, βρέθηκα στην Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Εργασήριο Μοριακής Βιολογίας. Διδακτορικό από την Αγγλία, μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, με Ευρωπαϊκές υποτροφίες. Η πρώτη μου ερευνητική ομάδα και πάλι στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, στην Γαλλία αυτή την φορά.

Πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια είμαι με την δικιά μου ερευνητική ομάδα στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, και ασχολούμαι με τον προκλινικό σχεδιασμό υποψηφίων φαρμάκων για τον καρκίνο, και την μελέτη των βασικών μηχανισμών της καρκινογένεσης. Εδώ και λίγα χρόνια και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης – συχνά πυκνά σε διάφορες  κατατάξεις στα καλύτερα εκατό του κόσμου – και εδώ και λίγους μήνες μέλος του Ινστιτούτου Oncode για τον Καρκίνο, μια προσπάθεια ώστε οι περισσότερες μορφές καρκίνου να είναι σχετικά σύντομα απλά χρόνιες ασθένειες. Σχεδόν 150 δημοσιεύσεις, πλησιάζω τις 20,000 ετεροαναφορές, συντονιστής Ευρωπαϊκών υποδομών στον τομέα μου σε προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων. Με την ομάδα μου έχω δημοσιεύσει στο Science, στο Nature, στο Cell, και στα περισσότερα σημαντικά επιστημονικά περιοδικά του  τομέα μου. Έχουμε συνεργαστεί με επιχειρήσεις, από τα φαρμακευτικά μεγαθήρια (Merck, Johnson and Johnson) μέχρι εταιρίες τεχνοβλαστούς των 2-3 ατόμων.

Οικογένεια, παιδιά, και η ζωή μας με την Παυλίνα, τον Γιώργο και την Θάλεια μοιράζεται ανάμεσα σε πολλές πολυάσχολες μέρες στις Κάτω Χώρες και λίγες ανέμελες μέρες στο Κάτω Χωριό.Τριάντα σχεδόν χρόνια στην Ευρώπη, σπουδές, καριέρα, οικογένεια, παιδιά, χαρές πολλές, λύπες λίγες.
Στο Ποτάμι πρώτα στην Επιτροπή Διαλόγου, με τον Σταύρο πρωτογνωριστήκαμε λίγο πιο καλά μετά τις “21” στο Αλάτσι, μιλήσαμε, τα βρήκαμε.
Γνώρισα από τότε και άλλους πολλούς φίλους, συζητήσαμε, διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, τα βρήκαμε. Στις πρώτες Βουλευτικές του 2015 υποψήφιος στο Λασίθι – το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα Πανελλαδικά και το Ποτάμι τρίτο κόμμα, και πρώτος σε σταυρούς.
Από το τρίτο Συνέδριο και μετά στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην ΜΕΣΥΑ, προσπαθώ να συμμετέχω όσο μπορώ από το εξωτερικό.  Αστοχίες, αποστασίες, συνενώσεις, αποχωρήσεις, στενοχώριες. Αλλά και συνέπεια στις αρχές μας, στις θέσεις μας. Και κάπως έτσι από το Κάτω Χωριό και τις Κάτω Χώρες έφτασα υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2019 και ζητάω την εμπιστοσύνη σας.