in ,

Με Αντώνη Ζερβό η Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη στην Ελούντα

Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Aγίου Νικολάου, αγαπητοί φίλες και φίλοι,
 
ονομάζομαι Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, γεννημένη το 1981 και μεγαλωμένη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια εισήχθη στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησα με βαθμό λίαν καλώς . Απασχολήθηκα ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είμαι γνώστης δύο ξένων γλωσσών (Αγγλικά και Ρώσικα), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, καθώς και του International diploma in Travel and Tourism by Vellum. Tα τελευταία χρόνια απασχολούμαι ως ξενοδοχουπάλληλος, ενώ το 2017 απέσπασα το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των καλυτέρων  ξενοδοχουπαλλήλων  στην Κρήτη για τη σαιζόν 2017. Χόμπι μου το διάβασμα, η αρθογραφία σε εκκλησιαστικά περιοδικά και εφημερίδες. Διατελώ μέλος  και γραμματέας της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, θέση στην οποία επανεξελέγην για 2η φορά,  στις τελευταίες αρχαιρεσίες το Μάρτιο του 2019.
Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη,  με καταγωγή από την Ελούντα, και έχουμε αποκτήσει ένα γιο, το Μιχάλη, εννέα ετών.
 
Ενέργεια, δράση………αλλά και αντίδραση.  Αρεστοί, χρήσιμοι ή «χρηστοί»? Πολλά και διαφορετικά επίθετα που μας χαρακτηρίζουν, στο διάβα του δημόσιου και ιδιωτικού μας βίου. Ο δήμος μας, η κοινότητα μας, το σπίτι μας, η καθημερινότητά μας.  Η κοινωνική προσφορά, ο ενεργός πολίτης που αξιοποιεί τα προσωπικά του χαρίσματα προς το κοινό όφελος, σε κάθε περίσταση και όχι μόνο μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όλα αυτά συνθέτουν το χαρακτήρα του δημοκρατικού πολίτη, όπως εύστοχα αναφέρει ο μέγας ιστορικός Θουκυδιδής, στον  «Περικλέους Επιτάφιο».Πολιτική σημαίνει πάνω απ’ όλα προσφορά στους πολίτες και όχι επάγγελμα, κληρονομικώ δικαιώματι.
Μ’ αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις κατέρχομαι ως υποψήφια στη δημοτική κοινότητα Ελούντας, απλά, λιτά, χωρίς μεγάλα θα, σεβόμενη τη διαφορετικότητα των απόψεων του καθενός , με το συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη», μ’ επικεφαλή τον κύριο Αντώνη Ζερβό, τον οποίο και ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε.
Ένα συνδυασμό, όπου συνυπάρχουν  το νέο με το παλιό, η εμπειρία και οι φρέσκες ιδέες, η γνώση με τ’ όραμα. Η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Υγεία αποτελούν τους θεμέλιους λίθους,  μιας ευνομούμενης κοινωνίας, μακριά από κάθε είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις.  Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και καλό αγώνα σ’ όλους, συνυποψηφίους  και μη, και είθε η επόμενη μέρα των εκλογών να χαρακτηρίζεται από σύμπνοια, με στόχο, πάνω απ’ όλα, το καλό του τόπου μας.
 
ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
“ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”
Μετά τιμής,
Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη,
εκπαιδευτικός/ξενοδοχουπάλληλος