in

Μαύρισε ο Άγιος Νικόλαος στο αντίο του Νίκου, video

Η οικογένεια “αποχαιρέτησε” το Νίκο ζητώντας απαντήσεις το μεσημέρι του Σαββάτου με τους ήχους της πένθιμης καμπάνας να σκεπάζουν την πόλη
Με πόνο ψυχής αποχαιρέτησαν σήμερα τον 26χρονο Κρητικό ο οποίος πνίγηκε στη Ρόδο ενώ καταδύθηκε σε δεξαμενές εν ώρα εργασίας. Φίλοι και συγγενείς είπαν στη 13.00 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο ston I.N της Αγίας Τριάδας το τελευταίο αντίο στον 26χρονο, με τα ερωτήματα να τους «πνίγουν» για τι συνέβη στο Νίκο.
O άτυχος άνδρας είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο και στη συνέχεια παρέμεινε στο νησί για να εργαστεί σε επιχείρηση ως υπάλληλος με καθήκοντα δύτη.

Ωστόσο η τελευταία κατάδυση υπήρξε μοιραία για τον 26χρονο ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Η οικογένεια ζητάει απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας . Μάλιστα σύμφωνα με το Λιμενικό μετά το περιστατικό συνελήφθη η 51χρονη νόμιμη εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας, με την οποία ο 26χρονος είχε συνάψει σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Όπως καταγγέλλει η θεία του 26χρονου Δέσποινα Χουρδάκη μιλώντας στο neakriti.gr: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το παιδί ανασύρθηκε νεκρό το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ βρισκόταν στο χώρο εργασίας του όπου δούλευε ως υπάλληλος με καθήκοντα δύτη. Όλα έγιναν ενώ έκανε κατάδυση για την εργασία του. Ήδη έχουμε κινηθεί δικαστικά με τη βοήθεια δικηγόρου και περιμένουμε την προανάκριση».

ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι 26χρονος ημεδαπός ο οποίος εργαζόταν σε ιχθυοκαλλιέργειες, στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας, “ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ” Δήμου Χάλκης, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στο σημείο, μετέβη από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο 26χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε από μαθητευόμενους δύτες, οι οποίοι εργάζονταν σε παρακείμενη ιχθυοκαλλιέργεια, μεταφέρθηκε στον λιμένα “ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ” με το σκάφος “ΛΑΜΑΡ” Ν.Ρ. 605 και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη η 51χρονη νόμιμη εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας, με την οποία ο θανών είχε συνάψει σύμβαση εργασίας, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.