Άνεργη μητέρα από το Ηράκλειο με ανήλικο παιδί και σύζυγο επίσης άνεργο και μηδενικά εισοδήματα κατάφερε να σώσει το σπίτι της με απόφαση του δικαστηρίου

Προσωρινή Διαταγή με ημερομηνία 25-04-2017 εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για άνεργη, έγγαμη οφειλέτρια ηλικίας 39 ετών, με ένα ανήλικο παιδί και συνολικά χρέη 130.254 ευρώ.

Τα δάνεια κατέχουν δύο τράπεζες και είναι συνολικά πέντε. Επίσης είχε και ληξιπρόθεσμες οφειλές, προς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΗ, ορίζοντας τη διάσωση του συνόλου της περιουσίας της από τα χρέη της ως οφειλέτρια,  όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για άνεργη δανειολήπτρια από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και σύμφωνα με τη Ένωση, το συνολικό χρέος της βεβαιώνεται στα 130.254 ευρώ.

Με βάση την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και επί της ουσίας της υπόθεσης το εισόδημα  που διαθέτει η οφειλέτρια είναι μηδενικό, ο σύζυγος είναι και εκείνος άνεργος και δεν διαθέτει κανένα εισόδημα. Η οικογένεια βοηθιέται από τους γονείς.

 

Στα περιουσιακά στοιχεία της οφειλέτριας περιλαμβάνονται:

Μία μονοκατοικία 125 τ.μ. σε οικόπεδο 760 τ.μ., κυριότητας κατά 100% και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο κατά 50% με τον σύζυγό της.

Το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρόντων διαδίκων, τα επιδειχθέντα έγγραφα, την οικονομική ρευστότητα της άνεργης της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:

 

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

 

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της αιτούσας ως τη έκδοση οριστικής απόφασης.

 

3) Ορίζει μηνιαία δόση 50 ευρώ, συμμέτρως διανεμόμενο προς τις οφειλές, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, είναι σημαντική, αναφέρει  στην ανακοίνωση της, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σημειώνοντας ότι είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς η δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία (λόγω μειωμένης ρευστότητας) που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντάς της στην εν λόγω νομοθεσία.

 

       
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε ένα μίνι οπλοστάσιο στην μάντρα κτηνοτρόφος στην Κρήτη [PIC]

      Συνελήφθη, 59χρονος για όπλα, στο Ηράκλειο   Αναλυτικά: Συνελήφθη, χθες (22.02.…