in ,

Καταγγελία για διπλή απάτη στην Κρήτη

Μια επώνυμη καταγγελία έφτασε στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” από τη Χ.Τ. (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας, όμως για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται), που κάνει λόγο για σπείρα στην Αγία Γαλήνη που εξαπάτησε ιδιοκτήτες καταλύματος ενοικιαζόμενων δωματίων και έναν κρεοπώλη, αποσπώντας του χρήματα από το ΑΤΜ! Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση αναφέρεται ότι μια άγνωστη γυναίκα, δηλώνοντας υπάλληλος του Δήμου Σπηλίου, έκανε διακοπές και έφυγε χωρίς να πληρώσει, ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο που η γυναίκα έκανε τζάμπα τις διακοπές της, ένας κρεοπώλης έπεσε θύμα επιτήδειου από τηλεφώνου!

Η καταγγελία αναφέρει: «Θέλω να ενημερώσω ότι υπάρχουν κρούσματα επιτήδειων στην περιοχή μας, την Αγία Γαλήνη του νομού Ρεθύμνου. Στην πρώτη περίπτωση, αφορά κατάλυμα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου διέμεινε γυναίκα εν ονόματι Αιμιλία, η οποία παρουσιάστηκε ως εργαζόμενη στον Δήμο Σπηλίου, η οποία στο τέλος της διαμονής της εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει. Δυστυχώς, τα στοιχεία της γυναίκας αυτής δε δόθηκαν εξαρχής στο κατάλυμα, οπότε δεν ήταν εφικτό να γίνει καταγγελία στην Τουριστική Αστυνομία. Το δεύτερο κρούσμα σημειώθηκε σε κρεοπωλείο, κατά τη διάρκεια της διαμονής της εν λόγω κοπέλας, όπου έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ “πελάτη” με τον ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου, ο “πελάτης” κατάφερε μέσω τηλεφώνου να αφαιρέσει χρήματα από τον λογαριασμό του κρεοπώλη, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία “λεφτά στο λεπτό” από ΑΤΜ.

Τα δύο αυτά περιστατικά, που προέκυψαν τις ίδιες μέρες στο ίδιο χωριό, δείχνουν ότι πρόκειται για σπείρα. Η κοπέλα που διέμεινε στο κατάλυμα απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ημέρας και επέστρεφε αργά τα μεσάνυχτα, χωρίς να έχει φανεί πουθενά στο χωριό. Πράγμα περίεργο, αφού δεν είχε στην κατοχή της κάποιο όχημα για να μπορεί να μετακινηθεί από μόνη της και να εξαφανίζεται. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, θεωρώ ότι τέτοιες περιπτώσεις, αν και μπορεί τώρα να φαίνονται ασήμαντες, μπορεί να κρύβουν άλλα πράγματα από πίσω και να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και μικρά παιδιά.

Η ύπαρξη αλληλεγγύης είναι υψίστης σημασίας, και με το μήνυμά μου αυτό θέλω να δώσω ένα πάτημα για περαιτέρω έρευνα. Θα μου πείτε, αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας, ωστόσο μέχρι η Αστυνομία να κινηθεί, θα πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται για να μπορούν να προστατευτούν. Υπάρχει το κινητό της κοπέλας (κιν. 698… 6), το οποίο στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο φέρει σχόλια ότι πρόκειται για απατεώνισσα, η οποία εξαπατά ιδιώτες εισπράττοντας ποσά μέσω viva wallet από πωλήσεις κινητών, χωρίς να τα αποστέλλει».

“Έτρωγαν” 200άρια για κινητά!

Πάντως, αναζητώντας κάποιος στο διαδίκτυο τον αριθμό που η καταγγελία δίνει στην εφημερίδα μας και για λόγους όμως δεοντολογίας δε δημοσιοποιούμε μέχρι να διερευνηθεί το θέμα, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά σχόλια εξαπατημένων πολιτών που πλήρωσαν για να αγοράσουν κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν παρέλαβαν ποτέ! Μάλιστα, την απάτη οι ίδιοι οι πολίτες αναφέρουν ότι γίνεται, ζητώντας να τους καταθέσουν 200 ευρώ για κινητά που αξίζουν 1.000! Παρουσιάζονται προφανώς ως εκπρόσωποι εταιρειών που πωλούν κινητά! Το εντυπωσιακό είναι ότι από τις καταγγελίες στο διαδίκτυο φαίνεται ότι δρούσε ακόμη και μέσα στην καραντίνα, “ψαρεύοντας” τηλεφωνικά θύματα!

neakriti.gr