in ,

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ Λασιθίου για το λουκέτο σε σχολες

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ αντιτίθεται και καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των 38 νεοϊδρυθέντων Πανεπιστημιακών σχολών.
Ιδιαίτερα αντιδράμε στο κλείσιμο των δύο σχολών στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα που καταδικάζουν για άλλη μία φορά το Νομό Λασιθίου να γίνεται ο παρίας Νομός της Κρήτης και πιθανόν όλης της χώρας.
Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που το Υπουργείο κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά κολέγια αναγνωρίζοντας τις βεβαιώσεις που δίνουν ως ισότιμες με τα πτυχία των Πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή να κλείνουν Πανεπιστημιακά τμήματα και να περιορίζεται έτσι η πρόσβαση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε μία παρατεταμένη δεκαετή περίοδο αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν οξύνει και βαθύνει την αντίθεση πλουσίων και φτωχών με αντίστοιχες επιπτώσεις στη δυνατότητα πρόσβασης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση.
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας όποιες ενέργειες γίνουν από τους επίσημους φορείς του Νομού για την υπεράσπιση των δύο Τμημάτων του Νομού τα οποία η πρόσφατη Κυβερνητική απόφαση κλείνει.
Επίσης καλούμε τη Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις της, και να μην κλείσει κανένα από τα 38 Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.
για το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Καλιμάντζαλης Βασίλειος Μπελούκας Γεώργιος
Πρόεδρος Γραμματέας