in ,

Και Κρήτη επιλέγουν οι Ρώσοι για το φθινόπωρο

Στα περυσινά επίπεδα διαμορφώνεται σε γενικές γραμμές η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το φθινόπωρο στη ρωσική τουριστική αγορά, σύμφωνα με κορυφαίους ρώσους τουρ οπερέιτορ.
Όπως μεταδίδει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, η ζήτηση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στην Ελλάδα είναι εντός των προσδοκιών των τουρ οπερέιτορ και κρίνονται ικανοποιητικές για τις παρούσες συνθήκες, δεδομένων των διακυμάνσεων της ισοτιμίας του ρουβλίου.
Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων φθάνει μέχρι και το Νοέμβριο για τους περισσότερους ρώσους τουρ οπερέιτορ, όσον αφορά την Ελλάδα, και, όπως επισημαίνουν, η αστάθεια του νομίσματος στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου αρχικά επηρέασαν τη ζήτηση για τη χώρα μας, η οποία όμως επέστρεψε σύντομα σε κανονικά επίπεδα.
Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα της περιόδου προκρατήσεων, δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης για το φθινόπωρο, εκτιμούν οι τουρ οπερέιτορ.
Ο καλός καιρός και οι ελκυστικές τιμές των φθινοπωρινών μηνών συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης, εκτιμούν στον Coral Travel. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mouzenidis Travel, κ. Γιώργο Μασμανίδη, οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή για Ελλάδα αφορούν αφίξεις μετά από 2 εβδομάδες. Μάλιστα, όπως είπε, σε νησιά όπως η Κρήτη, οι κρατήσεις αφορούν ολόκληρο τον Οκτώβριο. Στον Biblio-Globus το βάθος κρατήσεων φθάνει έως το Νοέμβριο και στην TUI Ρωσίας έχουν ήδη ξεκινήσει κρατήσεις για Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019.
Το φθινόπωρο οι τιμές συγκρατούνται από τα ελληνικά ξενοδοχεία ενώ υπάρχουν και προσφορές, και έτσι οι τουρ οπερέιτορ διαθέτουν πιο ελκυστικά πακέτα, σύμφωνα με τον ANEX Tour.
Στοιχεία από διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων της Ρωσίας δείχνουν, σύμφωνα με την ΑΤΟR, ότι η χώρα μας τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου είχε ρεκόρ μείωση τιμών για ταξίδια στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τις τιμές να πέφτουν κατά 34% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες για τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Οι Ρώσοι που προτιμούν Ελλάδα το φθινόπωρο, επισημαίνει ο ANEX Tour, είναι είτε νεαρής ηλικίας (25-30 ετών) είτε ζευγάρια χωρίς παιδιά. Μέση διάρκεια είναι οι 7-10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων στο πρότυπο ΒΒ.
Οι νεαρές ηλικίες προτιμούν Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο και οι οικογένειες Ρέθυμνο, Πάνορμο και Γούβες. Δημοφιλείς είναι και ο Άγιος Νικόλαος και η Ιεράπετρα.

Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το φθινόπωρο

Άλλωστε, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα είναι οι 3 κορυφαίοι προορισμοί για αυτό το φθινόπωρο, εξαιτίας των ανεπτυγμένων υποδομών τους, της ποικιλίας ξενοδοχείων τους, των χαμηλών τιμών και των καλών καιρικών συνθηκών που επιτρέπουν τα μπάνια, τονίζουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ.
Κρήτη και Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για αυτή την εποχή στον Coral Travel με ιδιαίτερη προτίμηση των πελατών του στα ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση.
Η Κρήτη είναι πρώτη και στον ANEX Tour (Ρέθυμνο, Χερσόνησος, Μάλια, Ελούντα) αλλά και η Ρόδος (Λίνδος, Φαληράκι).
Στην Mouzenidis Travel κυριαρχούν η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Αθήνα και η Πελοπόννησος, χάρη στη καλή ξενοδοχειακή τους βάση και τις ελκυστικές τιμές, επισημαίνει ο κ. Μασμανίδης.
Στον Biblio-Globus κυριαρχούν επίσης η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, ιδιαίτερα για τις οικογένειες με προτίμηση σε ποιοτικά ξενοδοχεία στο πρότυπο all in για 10 κατά μέσο όρο διανυκτερεύσεις.
Σε επίπεδο πωλήσεων, η TUI Ρωσίας «πουλά» επίσης Κέρκυρα, Χαλκιδική και Ζάκυνθο.