Κάλιο αργά…

0
      

Χρειάστηκαν 15 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στην τοπική κοινωνία, για να τιμηθεί το έργο των εθελοντικών οργανώσεων του νομού Λασιθίου. Μάλιστα προσφέρουν το έργο τους τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Την Τρίτη 11 2 2014  στο Διοικητήριο τιμήθηκαν η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου, η Λέσχη 4×4 Αγίου Νικολάου, η Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας και οι εθελοντές Διασώστες εκτάκτων Αναγκών Κρήτης από τη Σητεία.

Πρόκειται για ομάδες που έχουν αναδείξει σε κορυφαίο επίπεδο τη συγκροτημένη εθελοντική προσφορά και έχουν διακριθεί όλα αυτά τα χρόνια για το έργο που έχουν επιτελέσει σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα.

 

 Η συμβολή τους στη διάσωση ανθρώπων που χάθηκαν στα βουνά της Κρήτης, η οργανωμένη κοινωνική προσφορά σε περιπτώσεις φιλοξενίας μεταναστών, η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η ενεργός συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών και καταστροφών είναι μερικές από τις δύσκολες αποστολές που έχουν αναλάβει κι έχουν φέρει σε πέρας τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
www.anatolh.com

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα

      Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες της Ιεράπετρας εξαιτίας πυρκαγιάς…