"Η χώρα δυστυχώς μετά από 4 χρόνια συνεχίζει να βυθίζεται"

0
      

Στην πολιτική συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στον 3ο όροφο του ΡΕΞ με κεντρικό ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουροπμπλή βασικό θέμα ήταν η κατάσταση της χώρας την περίοδο που διανύουμε και ο δρόμος για τις εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν βρέθηκε αρκετά μεγάλο κοινό ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης ήταν χειμαρρώδης κατά των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης που έχουν φτάσει την κοινωνία να δοκιμάζεται και να βιώνει ισχυρούς κραδασμούς, κοινωνικού και οικονομικούς  με το ίδιο το πολιτιστικό σύστημα να βρίσκεται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης όταν για πρώτη φορά μετά από 60 περίπου χρόνια από το 1958 έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.
 «Αναμετράτε η δεξιά με την αριστερά  και στην κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον ο κάθε πολίτης που στρατεύεται μαζί με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του βάρος και την δική του ευθύνη. Η χώρα δυστυχώς μετά από 4 χρόνια συνεχίζει να βυθίζεται και σήμερα στις επισκέψεις που κάναμε στις δομές υγείας του νομού αυτό διαπιστώσαμε, την απόλυτη υποβάθμιση των πάντων παντού.»  είπε μεταξύ άλλων. Σε ότι δε αφορά την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ είπε ότι προκύπτει με σαφήνεια το εξής συμπέρασμα: 
«Οι επίσημες προβλέψεις του Ταμείου για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, που εκ των υστέρων αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες, δεν ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης οικονομικής ανάλυσης, αλλά πολιτικής μεθόδευσης», υποστηρίζει ο κ. Κουρουμπλής ενώ προσθέτει: 
«Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας και ερευνά τις προβλέψεις του ΔΝΤ σε 103 χώρες για την περίοδο 1990-2011, διαπιστώνει πως αυτές είναι σε γενικές γραμμές ορθές. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που αφορούν και τα υψηλότερα ποσά, όπως της Ελλάδας, όπου οι προβλέψεις είναι υπεραισιόδοξες, ιδίως όσον αφορά την αύξηση του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ είναι σε θέση να κάνει ακριβείς προβλέψεις, αλλά μόνο όταν θέλει».
 Όταν αποκαλύφθηκε το «λάθος» του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, μιλούσαμε για εγκληματική ανικανότητα. Μετά την έκθεση αυτή, δικαιούμαστε να μιλούμε για δόλο, είπε. «Δόλο που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση, την εθνική κατάπτωση και τη συλλογική κατάθλιψη. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις ήξεραν ότι το πρόγραμμα δανεισμού δεν βγαίνει.
 Το ήξεραν και όλοι οι ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές. Σήμερα αποδεικνύεται ότι το ήξερε και το ΔΝΤ. Στα αλήθεια προσπαθούν οι κυβερνώντες να πείσουν ότι ήταν οι μόνοι ανυποψίαστοι;» είπε ενώ σε ότι αφορά το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζει πως όσοι θριαμβολογούν δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, είπε και τόνισε ότι οι εκλογές που έρχονται είναι η ευκαιρία ώστε ο Ελληνικός λαός να απαντήσει σε αυτές τις πολιτικές και να στείλει το δυνατότερο μήνυμα που μπορεί δίνοντας την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την μοίρα της χώρας και των πολιτών της.

 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τον Άγιο Νικόλαο στην μάχη με τη φωτιά στη Μονή Αγκαράθου

      Δύναμη της Πυροσβεστικής και από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται στη μεγάλη φωτιά που ξέσ…