Η μάχη της Κρήτης τιμήθηκε στην Αυστραλία.

0
      
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 72η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Ντάργουιν της Βόρειας Επικράτειας.
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Κρητική Αδελφότητα του Ντάργουιν με μπροστάρη τον Πρόεδρο της κ. Κώστα Χνάρη και ένα δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενη από τους Μανώλη Κουρμούλη ( Αντιπρόεδρο ), Αθηνά Πετρακάκη ( Γραμματέας ), Δημήτρης Χνάρης ( Ταμία ), και μέλη την Κατερίνα Τερεράκη, Ελευθερία Πετρακάκη, Μαγδαληνή Χνάρη, και Γιάννα Πατεράκη.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Χοροεσπερίδα στην αίθουσα της Καλημνιακής Αδελφότητας όπου πάνω από 400 άτομα παραβρέθηκαν και διασκέδασαν στους ήχους του συγκροτήματος των Γιώργο Καραγιώργη ( Λαγούτο – Τραγούδι ), Σήφη Τσουρδαλάκη ( Λύρα – Τραγούδι ) και Αντώνη Ηλίου ( Κιθάρα ), ενώ Κρητικούς Χορούς χόρεψαν με μεγάλη περηφάνια το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Κοινότητας Ντάργουιν.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπαρχηγός της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας κα. Marion Scrymgour , η Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κα. Delia Lawrie , ο Βουλευτής κ. Luke Gosling, ο Διοικητής Ben Favelle του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, ο Αντισυνταγματάρχης Darryl Bridgeman του Αυστραλιανού Στρατού, o Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητων κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας κ. Γιάννη Νικολάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας , της Μακεδονικής Ενωσης κ.α.

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι δυο Πρόεδροι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Κρητικής Αδελφότητας Ντάργουιν από κοινού τίμησαν τον μόνο απομένοντα εν ζωή στο Ντάργουιν 94 χρόνο Αυστραλό Βετεράνο της Μάχης της Κρήτης κ. Charlie Parrott με μια αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του ανακηρύσσοντας τον σε επίτιμο μέλος της Αδελφότητας του Ντάργουιν. Επίσης κατά την διάρκεια της βραδιάς σε μια γιγαντοοθόνη προβλήθηκαν και διαφημιστικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ για την Κρητη.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 2 Ιουνίου τελέστηκε δοξολογία για τους νεκρούς της Μάχης της Κρήτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Αρχιμανδρίτη Ιωηλ Ξανθό παρουσία πλήθος πιστών ενώ αμέσως μετά στο Μνημείο των Ηρώων έγινε η Επιμνημόσυνη Δέηση και η τελετή κατάθεσης Στεφάνων από τους επίσημους καλεσμένους.

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΡΗΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θανατηφόρο τροχαίο

      Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά και συγκεκριμένα στην …