in

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Ν.Λασιθίου στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου [VIDEOS&PICS]

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπαιδευτικοί του νομού Λασιθίου το μεσημέρι της Τρίτης (21/1) στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.


Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προέκυψε με αφορμή τις διατάξεις που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου με διαδικασίες fast track προωθείται η δυνατότητα χιλιάδων αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη της γενικής αγωγής.
 


Για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν πανελλαδικά μία σειρά κινητοποιήσεων για να υπερασπίσουν τα πτυχία τους, το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην εργασία τους.
 

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών πριν το συλλαλητήριο απέδωσαν ψηφίσματα στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και συγκεκριμένα στα γραφεία των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Στην κάμερα του fonien.gr μίλησαν ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Σητείας “ο Μύσων” Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Ιεράπετρας “Μαρία Λιουδάκη” Ιωάννης Πασπαράκης και ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Μεραμπέλλου – Οροπεδίου Χρήστος Στεφανακίδης.






Δείτε σε επόμενα άρθρα την πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο του Αγίου Νικολάου καθώς και την κατάθεση των ψηφισμάτων στα τοπικά γραφεία του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας.
N.M.