in ,

“Η εμπιστοσύνη του κόσμου, η δύναμη μας!” [PICS]

Στο πανέμορφο  κήπο της ταβέρνας “Παράδεισος” στην Κριτσά, κάτω από τις ελιές και ανάμεσα στα κόκκινα τριαντάφυλλα, με τη χαρά της νίκης ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, συγκεντρώθηκαν μετά από το κάλεσμα του εκλεγμένου Δημάρχου Αντώνη Ζερβού, οι περισσότεροι  εκλεγμένοι και μη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”.

Καθισμένοι σε μικρές παρέες έκαναν ένα σύντομο απολογισμό της προεκλογικής τους εκστρατείας συζητώντας τόσο για τα προβλήματα που συνάντησαν στις περιοδείες τους, όσο και για τα ευτράπελα που τους συνέβησαν. Όλοι συμφωνούσαν πως η εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο κόσμος θα τους δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους .

Ο δήμαρχος γυρνώντας από παρέα σε παρέα ευχαρίστησε όλους για τον αξιοπρεπή αγώνα λέγοντας τα εξής:

“Παρά τις δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να βγούμε νικητές. Χαίρομαι που βλέπω μια ενωμένη ομάδα και μακάρι να καταφέρουμε να συναντιόμαστε συχνά. Αυτό που δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο ήταν ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι για να μεταφέρουν το έργο που υλοποιούσε ο δήμος στην κοινωνία. Επίσης δεν μεταφέρονταν τα προβλήματα και οι απόψεις του κόσμου σε εμάς. Αυτό όμως θα αλλάξει. Θέλω να σας πω ότι είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές μένοντας πιστός στην άποψη μου ότι όποιος εκλέγεται δύο συνεχόμενες φορές πρέπει να μένει στην άκρη. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν από αυτή την παρέα προκύψουν οι άνθρωποι που θα πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους στις επόμενες εκλογές”.

Καταχειροκροτήθηκε και όλοι συμφώνησαν ότι τους περιμένει πολύ δουλειά.

Χαμογελαστός  και με πειράγματα προς τους άλλους υποψήφιους καθόταν με την οικογένεια του ο Χάρης Αλεξάκης. Του ζήτησα να μας κάνει μια δήλωση:

“Η δουλειά των προηγούμενων χρόνων αναγνωρίστηκε και αυτό φάνηκε από την εμπιστοσύνη τόσων ανθρώπων προς το πρόσωπο μου. Βέβαια θα ήθελα να πω ότι μπορεί να φαίνεται κάποιος περισσότερο αλλά πίσω από κάθε έργο υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα. Αυτή η προεκλογική περίοδο ήταν διαφορετική από την προηγούμενη με περισσότερες κόντρες μεταξύ των συνδυασμών. Ο κόσμος έχει αγωνία για την επόμενη μέρα και εμείς πρέπει να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.”

Είναι μια νέα εργαζόμενη μητέρα που για πρώτη φορά έδωσε το δικό της εκλογικό αγώνα και τα κατάφερε. Η Ευαγγελία Φανουράκη μας μίλησε για τη δική της εμπειρία :

Είναι διπλό το συναίσθημα : από τη μια είμαι χαρούμενη για την εκτίμηση του κόσμου και την επιλογή του και από την άλλη νιώθω ευθύνη γιατί κουβαλάω ένα  βαρύ φορτίο. Η γενιά μας πρέπει να βγει μπροστά, οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο στα κοινά. Από την πρώτη στιγμή που μου πρότεινε ο κ. Αντώνης Ζερβός να κατέβω, στο μυαλό μου υπήρχαν πολλές σκέψεις, πολλά όνειρα για τον τόπο μου. Περιμένω να δω πως θα είναι η νέα διοίκηση του δήμου και μετά όπου μπορώ να βοηθήσω και να προσφέρω τις γνώσεις μου θα το κάνω“.

Δεύτερη φορά εκλεγμένος ο δημοτικός σύμβουλος  Κώστας Καστελιανάκης εξηγεί  γιατί επέλεξε αυτή τη φορά τον συνδυασμό “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”:

“Μετά από συζητήσεις και σκέψεις θεωρώ ότι βρήκα στην ανανεωμένη ομάδα του δημάρχου Αντώνη Ζερβού πρόσωπα που μπορώ να συνεργαστώ καλύτερα και να καταφέρω περισσότερα. Αυτό που μένει τώρα είναι να μην σταθούμε σε αντιπαλότητες και όλοι να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας. Έχουμε μελέτες που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται. Για το επάνω Μεραμπέλο έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουν προσπάθειες επίλυσης τους”.

Ζήτησα από τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης να μας πουν τις εντυπώσεις τους  καθώς και από την νεότερη γυναίκα στο δημοτικό συμβούλιο και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι όλοι οι εκλεγμένοι και μη, που τους έζησα από κοντά τις τελευταίες μέρες, αγαπούν τον τόπο τους και είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τα προβλήματα του.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη!

Άννα Μετζογιαννάκη, Τζώρτζη