in ,

Η αγάπη για τον τόπο τους στην πράξη, videos – fotos

 

 

 

 

 

 

 

16 Αυγούστου και ανεβήκαμε το μονοπάτι για τον προφήτη Ηλία στις Βρύσες, εκεί στο τελευταίο σκαλί το κέρασμα με μια δροσερή σουμάδα από τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό σύλλογο δείχνει ότι εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ φιλικά και οργανωμένα. Όντως για μια ακόμα χρονιά τα μέλη του συλλόγου, οι άνθρωποι του χωριού ή ακόμα και πολλοί που αν και κατάγονται από τις Βρύσες και δεν ζουν μόνιμα εκεί βρέθηκαν στην εκδήλωση για να στηρίξουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια εθελοντικά πάντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος Νίκος Κοφινάκης καλωσόρισε τους επισκέπτες που με την παρουσία τους στον τόπο των συναυλιών του χωριού δίνουν δύναμη σε όλους για να συνεχίσουν, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, ευχαρίστησε τους χορηγούς και βέβαια αναφέρθηκε στο μουσικό σχήμα των Ψαρογιώργη – Αγγελάκα που ανέλαβαν στην συνέχεια. Μια συνέχεια που γέμισε τους πάντες με τους ήχους της διαφορετικά όμορφης Κρητικής μουσικής που σε παρασύρει σε κόσμο δυνατών συναισθημάτων και έντονων εκφράσεων των στίχων. Η δεξιοτεχνία του Ψαρογιώργη με το λαούτο του, το πάθος στο τραγούδι και η βαθειά ροκ φωνή του Γιάννη Αγγελάκα ήρθαν και ταίριαξαν κάνοντας ακόμα και το μεγάλο φεγγάρι να πλησιάσει στην παρέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την οργάνωση της συναυλίας και τον σεβασμό στους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν και φέτος στις Βρύσες είχαν όλοι να πουν τα καλύτερα. Παρουσία ανθρώπων για την διευκόλυνση στο παρκάρισμα, παρουσία ασθενοφόρου του Ε.Σ, παντού σακούλες σκουπιδιών, εθελοντές με λάστιχα να βρέχουν την περιοχή πέριξ της συναυλίας, ρακί, κεράσματα, κρασί,  μπύρες, αναψυκτικά και φαγητό, δείχνουν  ακριβώς ότι η έννοια της διοργάνωσης δεν αφορά το κέρδος αλλά την φιλοξενία και τον σεβασμό σε όλους. Έκπληξη δε σε όλους και ο απίστευτα ήρεμος και φιλικός καιρός, χωρίς κρύο και αέρα που είχε σαν αποτέλεσμα τα μπουφάν να γίνουν μαξιλάρια για να κάθονται όλοι πιο ψηλά και μαλακά.

Θ.Κ