Ευρωπαϊκό μάθημα

0
      

Άρωμα και γεύση Ευρώπης είχε το μάθημα στο Α’ Δημοτικό σχολείο Νεάπολης όπου στελέχη του Γραφείου EUROPE DIRECT το οποίο εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης το επισκέφθηκαν μετά από σχετική πρόσκληση.

 
Στο πλαίσιο διδασκαλίας της ενότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι εκπαιδευτικοί του γραφείου συζήτησαν με τα παιδιά της Ε και Στ τάξης για την ίδρυση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αρχικούς στόχους των εμπνευστών της , τη λειτουργία των οργάνων της σήμερα, τα δικαιώματα των πολιτών  και την ανάγκη πληροφόρησης για καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. 
Ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί που έθεσαν οι μαθητές αλλά και που προέκυψαν από τον διάλογο. 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών σε επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια με στόχο την εμπέδωση της γνώσης μέσα από τη συνεργασία και την ψυχαγωγία.
 Είναι άλλωστε γνωστό ότι η γνώση μέσα από το παιχνίδι και την βιωματική συμμετοχή είναι γνώση που μένει και αντέχει στον χρόνο.
ΘΑΝΟΣ Κ.
        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα βουνά της Πελοποννήσου οι αθλητές του Π.Ο Δρήρος, audio

      Για μια ακόμα αγωνιστική δοκιμασία ξεκινούν οι αθλητές του Δρήρος όπως είπε μιλώντας…