in

Εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο Λασίθι, επιχείρηση σε εξέλιξη

…γράφει ο Γιάννης Γουλιδάκης περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Π.Ε Λασιθίου

“Ο απεγκλωβισμος των δυο ατομων απο την κορυφη Αφεντης ΧΡΙΣΤΟς οροπεδιου ΛΑΣΙΘΙΟΥ εξελλίσσεται αισιως κατα το σχεδιασμο του κεντρου επιχειρησεων ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
 
Μεταφερθηκε με πλατφορμα της περιφερειακης ενοτητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ερπυστριοφορο οχημα της ΕΜΑΚ επανδρωμένο απο το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στην περιοχη αυτη. Κινητοποιηθηκαν απο τις πρωινες ωρες ο Δημαρχος ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ με μηχανημα και χειριστη.
ΟΙ δυο εγκλωβισμενοι ειναι εργαζομενοι και ΔΕΝ πηγαν εκει για προσωπικη διασκεδαση.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να χρησιμοποιουμε τα διαθεσιμα μεσα και τους εν ανεπαρκεια πορους αλλα και το εθελοντικο ανθρωπινο δυναμικο οπως και το υπηρεσιακο προσωπικο ,με γνωμονα την διασφαλιση της ακεραιοτητας καθε ανθρωπινης ζωης.Εχουμε ομως την υποχρεωση μετα την ολοκληρωση ΤΗς ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗς να ερευνουμε τις συνθηκες κατω απο τις οποιες υπηρξαν κινδυνοι για την ακεραιοτητα τους ενω βρισκεται σε πληρη ισχυ δελτιο ενημερωσης της ΠΟΛΙΤΙΚΗς ΠΡΟΙΣΤΑΣΙΑς.Σε αρκετες περιπτωσεις ανα την επικρατεια εγιναν και συνεχιζουν να γινονται επιχειρησεις απεγκλωβισμων διασωσης κλπ,ατομων η ομαδων ατομων που αγνοουν τις ενημερωσεις επιδεικτικα και αναγκαζουν τις υπηρεσιες της πολιτειας να κατασπαταλουν πορους και να απασχολουν προσωπικο που μπορει και υπαρχει αναγκη να προσφερει τις υπηρεσιες του σε συνηθεις εργασιες για την εξυπηρετηση των πολιτων.
ΚΑΠΟΙΟΙ στερουνται υπηρεσιων για να κανουν καποιοι αλλοι την πλακα τους η την βολτα τους.
Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ μας επιτρεπει την χρεωση ολου του κοστους, σε εκεινους που ενω ενημερωνονται με χιλιους τροπους αγνοουν τους κινδυνους.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στη συμμορφωση με τις οδηγιες, για να χαιρομαστε ολοι μας το κατασπρο τοπιο , τα αφθονα φετινα ευλογημενα νερα, την υπεροχη φυση μας , τον ομορφο χειμωνα μας, με φιλους και γνωστους με παιδια και με.γονεις, χωρις να μας ΣΚΑΣΕΤΕ απο αγωνια περισσοτερους απο 300 ανθρωπους στο νομο μας απο αστυνομια πυροσβεστικη μεχρι εθελοντες απο αιρετους μεχρι ιδιωτες, και τοσους αλλους. Εν οψει του επερχομενου ΣΒΚ ολοι εμεις θα κανουμε πιο πολλα απο οσα μπορουμε.βοηθειστε μας με τη σταση σας ακολουθειστε τις οδηγιες, σκεφτειτε πως ειμαστε κι εμεις ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΤΟΧΕΣ.