in ,

Εξαιρετική έσπερίδα έγινε στην Νεάπολη

Την Κυριακή 14 Απριλίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Ε΄ Εβδομάδος Νηστειών που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.
    
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα με την συνεργασία του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
Ο Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, συγγραφέας-φιλόλογος και Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου, Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Μπιλάλης ομίλησε με θέμα: «Η Ιστορία των Ψαλμών». Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Θεολόγος-Γυμνασιάρχης και Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων κ. Μιχαήλ Τσακιράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Αγιονικοδημική Ερμηνεία Στίχων της Α’ Στάσης της Εξοδίου Ακολουθίας (Άμωμος Ψαλμός)».
               
Με τις διαλέξεις τους αυτές οι καταξιωμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν με τρόπο περιεκτικό και κατανοητό στην ιστορία, το περιεχόμενο και την θεολογική ερμηνεία των Ψαλμών του Δαυίδ, καθώς και την συμβολή τους στην ανακούφιση των ποικίλων βασάνων του σύγχρονου ανθρώπου.
Ακολούθως, η βυζαντινή χορωδία, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας και Θεολόγου κ. Εμμανουήλ Φούσκη, έψαλε στίχους από τον 118ο Ψαλμό.
    
ΠΗΓΗ impeh.gr