in , ,

Εμπλέκουν τοπικούς ιερείς από Κριτσά και Νεάπολη για να αποσπούν χρήματα απο μόνους ηλικιωμένους, video

Υποψιασμένοι όσοι είχαν πέσει πρόσφατα θύματα των απατεώνων – Δεκάδες πανομοιότυπα κρούσματα

Ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν οι επιτήδειοι που εξαπατούν ηλικιωμένους σε χωριά του Λασιθίου επικαλούμενοι τα ονόματα ιερέων της περιοχής

Η κ. Τούλα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν τα τελευταία χρήματα της σύνταξής της.Όπως περιγράφει στην ΚΡΗΤΗ TV, ο απατεώνας που μπήκε στο σπίτι της, της ζήτησε χρήματα για ηλεκτρολογικές εργασίες σε ναό επικαλούμενος τον εφημέριο της ενορίας.

Μάλιστα την έβαλε να μιλήσει στο τηλέφωνο με το συνεργό του, που προσποιήθηκε τον πατήρ Λεωνίδα Γιαλούρη, προκειμένου να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα.

Νωρίτερα ο θρασύτατος δράστης είχε επισκεφθεί ένα γειτονικό ζευγάρι χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι δύο ηλικιωμένοι είχαν ήδη πέσει θύματα του ίδιου κόλπου την προηγούμενη χρονιά, έτσι αυτή τη φορά εμφανίστηκαν στην πόρτα πιο υποψιασμένοι.

Οι ηλικιωμένοι και ο ιερέας κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία που προχώρησε σε μία προσαγωγή καλώντας τους για αναγνώριση.

Την ίδια ώρα ο έφορος της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στην Κριτσά σοκαρισμένος αντιλήφθηκε τη δράση ιερόσυλων που έκλεψαν τα παγκάρια καθώς και ένα τάμα μεγάλης αξίας.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία με τη σήμανση να παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών που έχουν αναστατώσει την περιοχή συνεχίζεται.

πηγη neakriti.gr