in ,

Ελάτε να υφάνουμε όλοι μαζί ένα χαλί!

Ελάτε να υφάνουμε όλοι μαζί ένα χαλί!

Γιώργος Γυπαράκης – «Διαδρομή»

Σάββατο 13 Απριλίου, 10.00 – 18.00, Παλιό Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου

Παρουσία του καλλιτέχνη 

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου συνεχίζει το «Πνεύμα της σκάλας», το βραβευμένο πρόγραμμα εικαστικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο της πόλης, με το έργο του Γιώργου Γυπαράκη «Διαδρομή».

Η «Διαδρομή» είναι ένα χαλί-κουρελού το οποίο θα υφάνουμε όλοι μαζί και το οποίο θα τοποθετηθεί σε μια από τις σκάλες της πόλης με στόχο να: βάλουμε στον δημόσιο χώρο αναπάντεχα, μαλακά και φθαρτά υλικά. Να δημιουργήσουμε έναν πολύχρωμο διάδρομο, σαν ανάγλυφο γκράφιτι, που θα ενεργοποιεί ταυτόχρονα πολλές αισθήσεις. Να ανακαλύψουμε παραδοσιακές πρακτικές και να διαφυλάξουμε τη μνήμη. Αλλά και να γίνουμε όλοι μέρος από το «Πνεύμα της Σκάλας» με ένα μοναδικό έργο που ενώνει: τη σύγχρονη τέχνη με την ιστορία, τους συλλόγους παραδοσιακής τέχνης με τα σχολεία, τον Άγιο Νικόλαο με τις τοπικές κοινότητες.

Το προηγούμενο Σάββατο 6 Απριλίου ξεκινήσαμε από την Ελούντα με τις Υφάντριες του Προοδευτικού Συλλόγου Ελούντας και την συμμετοχή μικρών και μεγάλων φτιάχνοντας τα πρώτα κουβάρια που θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία της «Διαδρομής». Η δράση για την δημιουργία κουβαριών θα συνεχιστεί και αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00  στο Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου παρουσία του εμπνευστή του έργου κ. Γυπαράκη. Γι’ αυτό πάρτε τα ψαλίδια σας φέρτε παλιά μακό ή σεντόνια και ελάτε να ετοιμάσουμε το κουβάρι.