in ,

Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη Νεάπολη, στήριξη, αγανάκτηση, λύσεις και ..κορώνες. video

Επι 4 ώρες στην αίθουσα του κινηματογράφου ΔΡΗΡΟΣ Νεάπολης  το βράδυ της Παρασκευής, από τις 8.30 έως και τις 12.30 η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο που αγωνιά για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την συνεχόμενη τροφοδότηση γιατρών από το νοσοκομείο της Νεάπολης σε άλλα νοσοκομεία και δεν του κεντρικό του νομού, αυτό του Αγίου Νικολάου. Το ποτήρι ξεχείλισε  με την απόφαση της διοίκησης των διασυνδεομένων ώστε να μετακινηθεί η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου Νεάπολης στον Αγιο Νικόλαο για την κάλυψη εφημεριών. Γεγονός που κατά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Νεάπολης σημαίνει επί της ουσίας το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.  Το αίτημα όλων ένα, να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και ο γιατρό σαν παραμείνει στο νοσοκομείο της Νεάπολης χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργία του.

Τον λόγο πήραν πολλοί  και είπαν διάφορα, από σχετικά έως και άσχετα με την τελική εξέλιξη να ικανοποιεί κατά κάποιο τρόπο τόσο τους εργαζόμενους όσο και την τοπική κοινωνία καθώς η διοικήτρια των διασυνδεομένων είπε πως την Τρίτη θα έχει νέα πρόταση για την κάλυψη των εφημεριών του ΓΝΑΝ χωρίς η λύση αυτή να δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείο της Νεάπολης.

Μίλησαν στην συγκέντρωση που συντόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νεάπολης γιατρός Αθηνά Καρπούζη, όλοι όσοι έχουν σχέση με την λειτουργία του νοσοκομείου, ο Δήμαρχος, ο υποδιοικητής του, ο κυβερνητικός βουλευτής, τοπικοί και περιφερικοί σύμβουλοι, γιατροί, εργαζόμενοι,  εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων, πολίτες, πολιτευτές.

Κορύφωση στην ένταση η στιγμή που πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει η γιατρός Ελένη Μακρή, μια επιστήμονας που η 30ετής παρουσία της στο νοσοκομείο της πόλης είναι συνυφασμένη με το ίδιο.

Ακούστηκαν προτάσεις για κινητοποιήσει εάν συνεχιστεί η αποδυνάμωση του νοσοκομείου, με παράσταση στην ΔΥΠΕ έως και το υπουργείο με δεδομένη της μαζική συμμετοχή όλων.

Ένα είναι το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ότι η τοπική κοινωνία έδειξε και απέδειξε ότι σε ότι αφορά το νοσοκομείο τουλάχιστον είναι ενωμένη.

Σε ότι δε αφορά τις κορόνες μερικών μερικών γενικότερα σε θέματα που ούτε καν γνωρίζουν σε βάθος την ουσία της λειτουργίας της δημόσιας υγείας ή σε τοποθετήσεις  με περιεχόμενο κομματικής υποστήριξης όσων έγιναν ή δεν έγιναν απλά καταγράφονται σαν θόρυβος στην αίθουσα.

Δείτε τις δηλώσεις που στο τέλος έκαναν στο fonien.gr ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νεάπολης Νίκος Παντιέρας, η διοικήτρια των διασυνδεομένων του νομού Μαρία Σπινθούρη και η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νεάπολης Αθηνά Καρπούζη.

Και ακόμα όλες τις τοποθετήσεις στην 4ωρη αυτή συγκέντρωση

 

Θ.Κ