in , , ,

Έντονες αντιδράσεις στο Λασίθι για την μετακίνηση του μοναδικού δια σωστικού οχήματος της Π.Υ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Περιφερειακού Δ/τη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την μετακίνηση του μοναδικού διασωστικού οχήματος που διαθέτει η εν λόγω υπηρεσία στον Νομό Λασιθίου και η μεταφορά του στο Ρέθυμνο.
Σε επιστολή που απέστειλαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου κ.κ. Ζερβός, Καλαντζάκης, Πατεράκης, Στεφανάκης, προς τους : Γ.Γ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Βουλευτές Λασιθίου – Ηρακλείου, κάνοντας γνωστή την απόφαση για την μεταφορά του μοναδικού διασωστικού πυροσβεστικού οχήματος, δηλώνουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνίων στην προοπτική αυτή που θα διαταράξει σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλαν την αντιμετώπιση της πολιτικής προστασίας στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, ζητώντας παράλληλα την επαναφορά του υφιστάμενου σχεδιασμού.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε δηλώσεις του κάνει λόγο για βεβιασμένη απόφαση του Περιφερειακού Δ/τη που είχε ως αποτέλεσμα την συνολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
Είναι σαφές -είπε- ότι σ΄αυτή την έντονη διαμαρτυρία, συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι του νομού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη ανάκληση της απόφασης που έχει ληφθεί. Τέτοιες κινήσεις μας προβληματίζουν, αφού πιθανότα σχετίζονται με την αλλαγή στον συνολικό σχεδιασμό και την υποβάθμιση της πυροσβεστικής στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.