4 γήπες ξανά στον Κρητικό ουρανό, video

0
0
      

Το πρωινό της Πρωτομαγιάς είχα την τύχη να παρευρεθώ στην απελευθέρωση τεσσάρων όρνεων (ονομάζονται και γύπες, βιτσίλες, σκάρες), στα όρια του Οροπεδίου Λασιθίου (Homo Sapiens).

Τα τέσσερα αυτά μεγάλα πουλιά είχαν αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα και για μερικούς μήνες βρήκαν προστασία και φροντίδα στο χώρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, ο οποίος βρίσκεται στο Δήμο Σαρωνικού της Αττικής.


Υγιή πλέον το πρωί της Πρωτομαγιάς επέστρεψαν στην Κρήτη. Τα συνόδευσε η πρόεδρος του ΑΝΙΜΑ κ. Μαρία Γανωτή. «Η σημερινή απελευθέρωση είναι μια εκδήλωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, ένα Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και στα πλαίσια ενός προγράμματος που αφορά καινοτόμες δράσεις στην καταπολέμηση των δηλητηριασμένων δολωμάτων. 


Σήμερα πραγματοποιούμε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και για το λόγο αυτό έχει έλθει μέχρι εδώ πάνω αρκετός κόσμος για να παρακολουθεί το γεγονός. Απελευθερώσαμε τέσσερις γύπες, πτωματοφάγα πουλιά, τα οποία πλήττονται πάρα πολύ από τις φόλες και τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Στο πρόγραμμα «Life+ καινοτομίες ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα» αναφέρθηκε και ο Δρ. Μιχάλης Προμπονάς, φυσικός περιβαλλοντολόγος που εργάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Στην απελευθέρωση των τεσσάρων γυπών παρευρέθηκε η κ. Πόπη Μπαξεβάνη, η οποία είναι υπεύθυνη των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πρόγραμμα «Life+ καινοτομίες ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

www.anatolh.com

 
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβραζε ο πλανήτης κατά Τράμπ, Ουάσινγκτον: 500.000 άνθρωποι στην πορεία γυναικών.

       Γέμισαν οι δρόμοι από κόσμο το Σάββατο στην Ουάσινγκτον στην μεγάλη πορεία διαμαρτυ…